Jakub Forgács Krimi

Colníci zadržali podozrivý balík. Čo si dal poslať Bystričan ako dar z Kanady?

V balíkoch sa často pašujú nielen cigarety, ale aj exotické zvieratá. Tentoraz bystrických colníkov prekvapila zásielka z Kanady, ktorú zadržali na pošte.

Ilustračný obrázok k článku Colníci zadržali podozrivý balík. Čo si dal poslať Bystričan ako dar z Kanady?
Zdroj: TASR

Balík so strelivom, ktorý si dal Banskobystričan poslať z Kanady, zadržali na pošte colníci. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Banská Bystrica Katarína Podhorová s tým, že príjemca si ho dal poslať ako darček.

„Colníci na pošte v Banskej Bystrici minulý týždeň počas kontroly poštových zásielok prichádzajúcich z krajín mimo EÚ objavili v balíku z Kanady 200 kusov streliva. Napriek tomu, že balík bol zasielaný ako dar, v zmysle platnej legislatívy je preprava zbraní a streliva vylúčená z medzinárodnej poštovej prepravy,“ konštatovala Podhorová.

Ako pripomenula, zákon o zbraniach a strelive zakazuje nakupovanie zbraní a streliva prostredníctvom zmluvy na diaľku. Takisto aj prevod vlastníctva zbraní a streliva takýmto spôsobom.

„Nakoľko v tomto prípade išlo o podozrenie zo spáchania trestného činu nedovoleného ozbrojovania, bola celá zásielka spolu so sprievodnými dokladmi odstúpená na ďalšie konanie Policajnému zboru SR,“ dodala hovorkyňa.

Čítajte tiež:

Bystričanka obeťou lúpežného prepadu za bieleho dňa. Okoloidúci neváhali konať!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM