Jakub Forgács Kultúra

Čo zaujímavé sa chystá v Bystrici počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Prvé dni roku 2016 sú za nami a ak si chcete po sviatkoch oddýchnuť priamo v Banskej Bystrici, netreba sa iba vyvaľovať doma. V januári sa u nás chystá viacero zaujímavých podujatí. My sme vybrali rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujímavé sa chystá v Bystrici počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť
Zdroj: TASR

SOFTIP – VEČERNÝ TROJKRÁĽOVÝ BEH

6. januára 2016 o 17:30, Námestie SNP

Potkýnať sa tmou uličkami historického centra Banskej Bystrice. To znie príliš romanticky na to, aby si tam chýbal. 5,39 km okruh ponúka všetko, čo má hobby beh pre každého obsahovať – sneh, ľad, zimu, tmu.

MANŽELSKÉ VRAŽDENÍ

8. januára 2016 o 19:00, Aula SZU

Nadšenci divadelného umenia si prídu na svoje v piatok podvečer. Aula Slovenskej zdravotníckej univerzity bude pripravené divadelné predstavenie Divadla na Jezerce, Divadelná spoločnosť jana Hrušinského.

NOVOROČNÝ KONCERT 2016

9. januára 2016 o 19:00, Štátna opera

V sobotu sa môžete tešiť aj na operno – operetný koncert zostavený z populárnych árií a duetov z najznámejších opier a operiet. Novoročný koncert odohrá Orchester Štátner opery pod dirigentskou taktovkou Igora Bullu.

KÚSOK ZDRAVIA Z NÁŠHO PARKU

10. januára 2016 o 10:00, Mestský park

V športovej časti tejto akcie sa bude konať oblastný rebríček v orientačnom behu – lokálna súťaž Banskej Bystrice a okolia a potom budú pripravené ďalšie dve kategórie: Open – pre ľudí, ktorí si budú chcieť vyskúšať orientačný beh v parku a ďalšou bude Putovanie s rozprávkami, kde bude pre rodičov s deťmi pripravené putovanie po mape.

NOVOROČNÝ KONCERT ACADEMY BIG BAND ORCHESTRA

13. januára 2016 o 18:00, Cikkerova sieň – radnica

Pripravte sa na nezabudnuteľný hudobný zážitok. V Banskej Bystrici sa predstaví Academy Big Band Orchestra a jeho hostia: významný slovenský basstrombonista, skladateľ a aranžér Michal Motýľ, Lukáš Oravec, Klaudius Kováč, Róbert Ragan, Martin Uherek a iní.

PLES MESTA BANSKÁ BYSTRICA

15. januára 2016 o 19:00, Hotel Lux

Mesto Banská Bystrica sa rozhodlo obnoviť tradíciu a po rokoch sa môžu Banskobystričania opäť tešiť na mestský ples. Plesajúci sa môžu tešiť aj na atraktívnych hostí. Nebudú chýbať Zuzana Smatanová, Modern Talking Reloaded (hlavné hviezdy) + vystúpia: La Femme, K-Dance, Slovak Tango, Crown Band, DJ + videodiskotéka, Matahari módna show, Ľudová hudba Juraja Pecníka.

POTULKY MESTOM: NOVOROČNÉ ZVYKY, TRAJA KRÁLI, HROMNICE A FAŠIANGY

17. januára 2016 o 14:00, Radnica – Cikkerova sieň

Slovensko má krásne tradície, ktoré sa viažu na takmer všetky obdobia v roku. Januárové Potulky mestom budú zasvätené Novoročným zvykom, koledníkom na Troch kráľov, obdobiu Hromníc – ktoré označujú presnú polovicu zimy, či fašiangovým veseliciam.

HEX: VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015

20. januára 2016 o 19:00, Aula SZU

Skupina HEX pripravila pre fanúšikov netradičné turné, na ktorom sa predstaví v úplne novej polohe! Ako posilu si totiž pozvala kapelu Družina známu tým, že hrá moderne spracovaný slovenský folklór. Piesne v akustických aranžmánoch zahrajú HEXáci v 6-tich slovenských mestách a nevynechajú ani Banskú Bystricu.

MOZART GROUP

27. januára 2016 o 19:00, Aula SZU

Ďalšiu dávku kvalitnej hudby budú môcť Bystričania dostať v závere mesiaca. V Aule Slovenskej zdravotníckej univerzity sa totiž predstaví kvarteto Mozart group.

MIRO JAROŠ A PESNIČKY PRE (NE)POSLUŠNÉ DETIČKY

30. januára 2016 o 16:00, Aula SZU

Neviete, kam by ste zobrali svoje nezbedné ratolesti? Koncom mesiaca sa v Banskej Bystrici chystá hudobná šou plná pesničiek s Mirom Jarošom, pre (ne)poslušné detičky.

Čítajte tiež:

V bystrickom parku sa uskutoční akcia, akú sme tu ešte nemali: Pohyb, pri ktorom si preveríte mozgové závity

Je medzi nimi aj váš štvornohý miláčik? TOP 10 najobľúbenejších plemien psov v Banskej Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM