Monika Obrtalová Rôzne

Čo všetko vedia a dokážu študenti?

Na zrekonštruovanej plavárni na Štiavničkách dnes prebehlo 2. kolo súťaže „Čo všetko vedia a dokážu študenti“ v disciplíne plavecká štafeta. Do akcie sa zapojili družstvá zo stredných škôl a stredoškolských internátov z Banskej Bystrice a Zvolena, kt

„Podujatie je zostavené zo šiestich kôl. Patrí sem branný pretek, vedomostný test, bowling, plavecká štafeta, letný biatlon a veľké finále. Za každú z týchto disciplín môžu družstvá získať maximálne 80 bodov,“ vysvetľuje jeden z organizátorov podujatia. Do plaveckej štafety sa zapojilo 6 družstiev v zložení štyria chlapci a dve dievčatá z bystrických a zvolenských stredných škôl. Za zdolanie 100 metrového úseku mohli získať maximálne 60 bodov, najpomalší tím si na svoje konto pripísal len 10 bodov. „Takýmto spôsobom chceme študentom spestriť ich život a dať im šancu, aby rozvíjali svoje schopnosti, svoju šikovnosť a tvorivosť,“ pokračuje organizátor.

Akcia sa v Banskej Bystrici koná už po piatykrát a z roka na rok má stále väčší a väčší úspech. „Na začiatku sa nám zapojili len tri družstvá, potom o jedno viac a dnes ich tu máme už šesť. Dúfam, že aj v budúcnosti bude o podujatie stále vyšší záujem,“ verí v budúce úspechy organizátor. Súťažiaci však nevynakladajú námahu nadarmo, ale bojujú o hodnotné ceny. Tou najatraktívnejšou je 3-dňový pobyt v kempe v Lešti pre víťaza veľkého finále, ktoré prebehne v máji budúceho roka v Robotníckom dome. Študenti sa tak musia stále udržiavať v kondícii, pretože ich pred veľkým finále čaká ešte letný biatlon a branný pretek.

moo

Čo všetko vedia a dokážu študenti?
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM