Čo sa jedlo pred 500 rokmi? Príďte do doby predzemiakovej do Čierneho Balogu!
V nedeľu 19. augusta sa v Čiernom Balogu zapoja do celosvetového podujatia, ktoré má pôvod vo Fínsku a nesie názov Restaurant day.
Jedinečné gastro podujatie sa koná na niekoľkých miestach vo svete, na Slovensku iba v tejto obci. „V záhrade Envirocentra otvoríme jednodňovú reštauráciu. Pre tento rok sme si vymysleli tému Doba predzemiaková,“ hovorí Michaela Heretová z organizátorského občianskeho združenia (OZ) Vydra.
Aj keď sa OZ nepodarilo objaviť pôvodné recepty jedál, ktoré sa varili v obci pred viac ako 500 rokmi, pokúsia sa ich na podujatí aspoň priblížiť.
„Verím, že sa nám to podarí s pomocou Horehronského múzea v Brezne, ktoré sa podujalo urobiť malý výskum a v spolupráci s ním pripravujeme aj tohtoročný Restaurant day,“ priblížila Heretová. Podujatie sa uskutoční v reštaurácii Envirocentra Vydra od 11. do 16. h.
Ilustračné foto