Jakub Forgács Kultúra

Čo sa bude počas týždňa diať v Bystrici? Aj na tieto akcie sa môžete tešiť

Nový týždeň je tu a nudiť sa počas neho nemusíte. V Bystrici si môžete skočiť i na rôzne zaujímavé podujatia. Naša redakcia vám prináša hneď niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa bude počas týždňa diať v Bystrici? Aj na tieto akcie sa môžete tešiť
44
Galéria
Zdroj: archív Gabriela Antala

PO STOPÁCH ANTIFAŠISTICKÉHO ODBOJA

11. júna o 17:00, Námestie SNP

Chcete sa dozvedieť, čo je to odboj? Kde a kedy začal a ako skončil? Čo sa dialo v meste Banská Bystrica koncom 30. rokov 20. storočia? Alebo kde sa tajne stretávali bystrickí antifašistickí aktivisti?

EUGEN ONEGIN /Piotr Iľjič Čajkovskij/

11. júna o 18:30, Štátna opera

Opera v troch dejstvách. Dielo uvádzame v ruskom jazyku so slovenskými titulkami Libreto: Konstantin Šilovskij a Piotr Iľjič Čajkovskij – podľa rovnomenného veršovaného románu A. S. Puškina.

DIVADLO Z PASÁŽE: ,,DAJ MI ŠANCU…" / TAKE A CHANCE ON ME

11. júna o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Najnovšie divadelné predstavenie v réžii amerického režiséra Steva Baileyho. Autorská divadelná inscenácia o láske, vzťahoch a o tom, prečo sa (ne)nachádzame.

ŠPORTIÁDA SENIOROV

12. júna, Areál CVČ Havranské a Komunitného centra Fončorda

Aj keď sú vo vyššom veku, chuť športovať im nechýba. Seniori si v Bystrici zmerajú sily vo viacerých disciplínach.

CESTOVATEĽSKÝ FESTIVAL CESTOU NECESTOU V BANSKEJ BYSTRICI

13. júna o 17:45, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Letné vydanie cestovateľského festivalu Cestou necestou v Banskej Bystrici. Tešiť sa môžete na transibírsku magistrálu, prvého Slováka, ktorý zdolal unikátny 4000km „Pacific Crest Trail“, no zavítate aj do krajiny mnohých tvárí – Panamy.

TOSCA /Giacomo Puccini/

14. júna o 18:30, Štátna opera

Operný príbeh speváčky Toscy a maliara Cavaradossiho predstavuje majstrovské dielo hudobnej dramatiky, dielo plné napätia, v ktorom nemožno nič skrátiť ani škrtnúť (na rozdiel od väčšiny iných opier).

DNI MESTA BANSKÁ BYSTRICA

15. – 16. júna, Námestie SNP

O kultúrny program sa postarajú naše kultúrne inštitúcie, ale aj známa speváčka Emma Drobná či kapela ABBA Slovakia. Druhý deň sa bude niesť v znamení baníctva a spracovania medi.

DNI SÁSOVEJ – RUDLOVEJ

16. júna o 10:00, Sásová – Rudlová (ihrisko pod múrmi)

Trochu rozptýlenia pre obyvateľov sídliska Sásová a ukázať ostatným častiam mesta, že Sásová žije kultúrou a vie sa aj zabávať. Podujatie je deň, ktorý začína už doobeda: rôznymi hrami a vystúpeniami pre deti. Pokračuje v popoludňajších hodinách rôzne vystúpeniami, až po večerný program.

TANCOM PROTI RASIZMU 2018

16. júna, Banská Bystrica

Vyberiete si stretnutie s tanečnými idolmi na tanečných workshopoch alebo vyskúšate svoje šťastie v tanečných battloch, ktoré budú hodnotiť najväčšie kapacity slovenskej tanečnej scény? Obidva koncepty sú určené pre všetkých, ktorí milujú tanec, a to bez ohľadu na farbu pleti či spoločenské zaradenie.

RUSALKA /Antonín Dvořák/

16. júna o 18:30, Sásová – Rudlová (ihrisko pod múrmi)

Antonín Dvořák je českým skladateľom, ktorého tvorba znie v Štátnej opere pravidelne od jej vzniku. Rusalku, dnes už opernú klasiku, ktorá nesmie chýbať v repertoári žiadneho operného domu, napísal na motívy rozprávkového libreta Jaroslava Kvapila.

ORSZÁGH CUP

16. – 17. júna, Zimná štadión

V Bystrici zažijeme najväčší hokejbalový turnaj. Počas dvoch dní si sily zmeria 24 tímov a nebude chýbať ani slovenská reprezentácia.

DIVOTVORNÁ PONOŽKA

17. júna o 16:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Ponožkové kreácie pokračujú! Môže sa ponožka zmeniť na milého zajačika? Dokáže to bábkový ateliér a vaše šikovné ruky! Prežite tvorivé popoludnie a odneste si domov hand-made zvieratko.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásne zábery Bystrice od fotografa Gabriela Antala!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Dychberúce zábery Bystrice od Gabriela Antala
44
Galéria
Zdroj: archív Gabriela Antala
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM