Jakub Forgács Kultúra

Čo robiť cez týždeň v Bystrici? Medzi TIPMI nechýba ples či študentské derby

Nový týždeň je tu. Nenechajte si preto ujsť zaujímavé podujatia v meste pod Urpínom. Na svoje si prídu malí aj veľkí Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku Čo robiť cez týždeň v Bystrici? Medzi TIPMI nechýba ples či študentské derby
Zdroj: Pexels.com

Čajka

23. januára o 19.00 hod., Záhrada CNK

Inscenácia o hľadačstve, odvahe, vytrvalosti a schopnosti objaviť dokonalosť, ktorú každý z nás nesie vo svojom vnútri v réžii Moniky Kováčovej

Osem hôr

23. januára o 19.30 hod., Múzeum SNP – Filmový klub

Pietro je chlapec z rušného talianskeho mesta, Bruno je chlapec z Bohom zabudnutej alpskej dediny. Jeden sa každé leto vracia do hôr s rodičmi, druhý kopce nikdy neopúšťa. Zdieľajú lásku k majestátnym vrcholom, zložitý vzťah k vlastným otcom a časom si obaja nechajú narásť husté brady. Tak ako príroda rastie, oschýna a znovu rozkvitá, mení sa aj ich priateľstvo.

Berme pečeň vážne

24. januára o 8.00 – 19.00 hod., Robotnícky dom

Predregistrácia je ukončená, všetky termíny sú už obsadené. 24.1.2023 bude ale možné v Robotníckom dome využiť 2B STANOVISKO, ktoré je určené pre vopred nepredregistro­vaných účastníkov (cieľom je uspokojiť a vyšetriť, čo najviac občanov).

Predaná nevesta

24. januára o 18.30 hod., Štátna opera

Zakladateľské dielo českej modernej opery, ktoré je mimoriadne obľúbené i na Slovensku. Jej premiéra v roku 1866 okamžite zaznamenala úspech a napriek jej výrazne ľudovému koloritu veľmi skoro prekročila rámec národnej hudobnej literatúry a dnes patrí k zlatému fondu svetovej komickej opery.

Spolu v galérii – Vyšívame spolu

25. januára o 16.00 hod., Stredoslovenská galéria – Bethlenov dom

Workshop všetkých od siedmich rokov. Tentokrát budeme spolu vyšívať! Vítaní sú úplní začiatočníci aj pokročilí. Zaujímavým workshopom, na ktorom si iným spôsobom zamestnajú naše sústredenie a tvorivosť, vás prevedie Lívia Bučková, lektorka z ÚĽUV-u.

Stretnutia s minulosťou

25. januára o 17.00 hod., Thurzov dom

Prednáškové besedy s autormi kníh, s osobnosťami z vedeckého, kultúrneho, ale aj spoločenského života o vybraných kapitolách nielen z našej histórie. Hosť Miroslav Nemec bude hovoriť na tému Skôr než zaznel rozsudok. Priebeh súdneho procesu v Liptovskej stolici v 18. storočí.

Rozhovor v tichu – Hana Zagorová

25. januára o 19.00 hod., Kabaret La Comedy

Príďte si vypočuť študentov z Konzervatória J. L. Bellu a pokojne si zaspievajte aj s nimi piesne Hany Zagorovej.

GAS vs. GJGT

26. januára o 18.00 hod., Tipsport Aréna

Hokejové derby nezažívame pod Urpínom iba počas zápasov našich „Baranov“ s HKM Zvolen. Napätá atmosféra je aj na tradičnom každoročnom zápase bystrického Gymnázia Andreja Sládkoviča (GAS) a Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského (GJGT).

Prehľad víkendových akcií nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM