Marcel Páleš Iné športy

Člen bystrickej Dukly Žampa pobláznil Slovensko: Zaútočí v obrovskom slalome v Soči na medaily?

Starší z bratov Žampovcov, Adam (23), svojím piatym miestom v superkombinácii vyrazil dych sebe aj konkurencii a výborným výkonom potešil Slovensko. Člena bystrickej Dukly čaká druhý olympijský štart.

Ilustračný obrázok k článku Člen bystrickej Dukly Žampa pobláznil Slovensko: Zaútočí v obrovskom slalome v Soči na medaily?
Zdroj: Webnoviny.sk

V stredu čaká na zjazdára Adama Žampu druhý olympijský štart v kariére. V stredisku Roza Chutor v Červenej Poľane bude spolu s mladším bratom Andreasom reprezentovať Slovensko v obrovskom slalome (1. kolo – 8.00 h SEČ, 2. kolo – 11.30 h). „Základ bude dostať sa do prvej tridsiatky pre druhé kolo a tam ísť potom naplno od začiatku do konca,“ pomenoval svoje ambície Adam Žampa.

Pomôže mu aj počasie?

„Gratulácií som dostal veľmi veľa. Určite nejakých 1500 na mojom facebooku a kým som asi na tisíc správ odpísal, chvíľu to trvalo. Veľmi sa mi páči aj to, že na moju stránku na facebooku kliklo ďalších 3000 ľudí a že mi všetci veľmi fandia,“ teší sa Adam Žampa.

Čo vraví 23-ročný Tatranec na to, že po slnečnom týždni sa počasie v alpskom centre Roza Chutor začalo rapídne meniť a ženám počas obrovského slalomu v utorok pršalo aj snežilo? „Bol som na tomto mieste na pretekoch vlani aj pred dvoma rokmi a bolo to presne to isté. Asi je to normálne, že sa tu počasie často mení, keďže sme blízko mora. Predpoveď na zajtra však hlási úplne jasnú oblohu. Dúfam, že to vyjde a trať počas noci poriadne stvrdne,“ naznačil Žampa.

Jediní slovenskí zástupcovia

Adam a Andreas Žampovci by mali byť jediní slovenskí zástupcovia v obrovskom slalome mužov. „Maťo Bendík nemá na to dostatok bodov a Maťo Falat má trochu natiahnuté lýtko,“ informoval Adam Žampa, ktorý si počas krátkeho relaxu po super G pozrel naživo hokejový zápas Slovákov s Rusmi. „Hokejisti sa postarali o perfektný zážitok. Bolo to napínavé až do konca,“ dodal k zápasu, ktorý rozhodol o osemfinálovej dvojici Slovensko – Česko.

Pred štyrmi rokmi na ZOH vo Vancouveri bolo v obrovskom slalome poradie Carlo Janka – Kjetil Jansrud – Aksel Lund Svindal. Minimálne Nór Svindal však bronz obhajovať nebude. Zložila ho horúčka a alergia a zo Soči odišiel bez zisku cenného kovu. Jeho mladší krajan Jansrud má však momentálne životnú formu a k zlatu zo super G a bronzu zo zjazdu by rád pridal ďalšiu medailu. Najväčším favoritom je dvojnásobný majster sveta v obrovskom slalome – Američan Ted Ligety.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM