Monika Obrtalová Krimi

Čierny týždeň na našich svahoch

Počas prvého marcového víkendu vzlietli vrtuľníky VZZS Air - Transport Europe až 24-krát. Doteraz najrušnejší víkend priniesol len jeden sekundárny let a až 23 zásahov priamo v teréne. Najviac zásahov mali počas oboch víkendových dní strediská VZZS n

V sobotu leteli vrtuľníky a ich posádky do hôr 8 krát. Najprv zasahovala posádka zo Žiliny pri lyžiarovi vo Fačkovskom sedle. Tá istá posádka letela neskôr aj k zranenému lyžiarovi na Martinské hole. Nasledovali dva lety na južnú stranu Chopku do Nízkych Tatier, kde došlo k tragickému úrazu mladej českej lyžiarky a následne aj ďalšiemu úrazu lyžiara. V Nízkych Tatrách sa zranila aj skialpinistka a vo Vysokých Tatrách zase skialpinista. Do Vysokých Tatier letel vrtuľník aj k zranenému turistovi.

V nedeľu bolo 9 letov do horských oblastí, dvaja zranení boli skialpinisti, jeden z nich vo Vysokých a druhý v Nízkych Tatrách. 3 ďalšie lety patrili turistom vo Vysokých Tatrách, 1 v Nízkych Tatrách a 1 vo Vrátnej doline. Jeden lyžiar a jeden bežec na lyžiach sa zranili na Skalke pri Kremnici. Medzi zranenými bolo najviac Slovákov, dvaja obyvatelia Českej republiky a jeden Poliak. Z úrazov išlo najčastejšie o poranenia hlavy, niektoré spojené s bezvedomím pacientov, poranenia chrbtice a končatín, a v jednom prípade aj o podchladenie.

Zdroj: Air Transport Europe

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM