Jakub Forgács Správy

Chystáte sa víkendovať na bežkách? Aktuálne INFO z tratí v okolí Bystrice, FOTO

Hoci ešte pred pár dňami to vyzeralo, že zo snehu veľa nebude, situácia sa zmenila. Pred víkendom sa potešia obzvlášť bežkári.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa víkendovať na bežkách? Aktuálne INFO z tratí v okolí Bystrice, FOTO
8
Galéria

Pred nami je posledný januárový víkend. Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) mesta Banská Bystrica v piatok na svojej facebookovej stránke informovali o aktuálnom stave na tratiach v okolí nášho mesta.

„Do dnešného rána pribudlo na horách v okolí Banskej Bystrice asi 5 cm prašanu, ktorý zlepšil podmienky na miestami veľmi tvrdých tratiach. Aj na nasledujúcu noc je hlásené sneženie,“ uvádza ZAaRES.

V piatok dopoludnia ratrak upravil trate Šachtičky – Donovaly po hrebeni aj popod Jelenskú skalu. „Tento ratrak nemá stopovač, preto upravuje vždy bez stopy na klasiku,“ píše sa na stránke

„Popoludní dorazia technici s náhradnými dielmi k nášmu ratraku, ktorý čaká na servis na Kordíkoch. Veríme, že sa ho podarí opraviť a v noci vyrazí na trate v Kremnických vrchoch tak, ako sme pravidelne zvyknutí. Ak by sa to nepodarilo, trate upravia stroje zo Skalky,“ dodáva ZAaRES.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z piatkovej úpravy trasy Šachtičky – Donovaly!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Úprava bežkárskej trate Šachtičky – Donovaly
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM