Jakub Forgács Správy

Chrípka má na svedomí ďalší život: Obeťou SARI sa stal 63-ročný muž

Muž z okresu Banská Bystrica umrel po hospitalizácii v Rooseveltovej nemocnici s dýchavicou, kašľom a bolesťou hrudníka. Kvôli chrípke je zavretých aj niekoľko škôl.

Ilustračný obrázok k článku Chrípka má na svedomí ďalší život: Obeťou SARI sa stal 63-ročný muž
Zdroj: TASR

Hovorkyňa regionálneho úradu verejného zdravotníctva Mária Tolnayová: „Pacient patril do rizikovej skupiny a proti chrípke nebol očkovaný. Bol diabetik a mal aj problémy so srdcom. Bližšie výsledky ešte nie sú známe.“

V našom okrese je pre chrípku zavretá ZŠ Malachov a v okrese Brezno školy v Bacúchu, v Telgárte a v Závadke nad Hronom. „Počet chorých v Banskobystrickom kraji klesol od minulého týždňa iba minimálne. Momentálne eviduje RÚVZ 6735 chorých na rôzne respiračné ochorenia, z toho 914 je chrípkových alebo chrípke podobných. Najhoršie sú na tom okresy Lučenec (1021), Rimavská Sobota (851) a Brezno (659),” uviedla Tolnayová.

Komplikácie sa vyskytli iba u troch percent pacientov. Išlo najmä o zápalové ochorenia horných ciest dýchacích, dutín, pľúc a stredného ucha. Najviac chorých je medzi ľuďmi v produktívnom veku, o niečo menej u detí a najnižší výskyt chrípky bol zaznamenaný u dôchodcov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM