Monika Obrtalová Rôzne

Chodník na Hornej ulici dostane novú dlažbu

Chodník, ktorý spája Námestie SNP s Hornou ulicou prešiel rekonštrukciou už minulý rok. Tá však nebola kompletná. Výmena starého asfaltu za dlažbu skončila pred Hungáriou a ďalej sa už v oprave nepokračovalo. Pred niekoľkými dňami sa však na starom a

Podľa pôvodných plánov sa mali chodci po novom chodníku prejsť už v týchto dňoch. Proces prípravy a financovania diela bol však pomalší ako sa predpokladalo a k začiatku rekonštrukčných prác tak došlo len v týchto dňoch. Tie by mali pohltiť približne 67 tisíc eur. „Ide o pokračovanie druhej etapy rekonštrukčných prác. V prvej etape boli ukončené práce na úrovni Dexia banky a v druhej etape plánujeme dokončiť komunikáciu oproti Pošte 1 na Hornej ulici,“ uviedol vedúci Odboru komunálnych služieb mesta Banská Bystrica Ivan Zehnal. „Okrem kladenia novej dlažby sem pôjdu aj nové inžinierske siete a elektrické vedenie pre verejné osvetlenie. Momentálne sa robia búracie práce s tým, že po položení káblov bude nasledovať zámková dlažba typu korzo,“ vysvetľuje Zehnal.

Rekonštrukcia sa bude týkať výlučne chodníka, cesta ostane v nezmenenom stave. Nepôjde teda o rekonštrukciu ako v prípade Hornej ulice, kde bola opravená aj cesta a parkovacie miesta sa ohraničili dlažbou z „mačacích hláv“. Napriek tomu oprava tohto úseku, ktorý má približne 180 metrov, uľahčí ľuďom prechod medzi Námestím SNP a Hornou ulicou. Bystričania by sa po novom chodníku mohli podľa predbežných odhadov prejsť už v polovici augusta.

moo

Horna ulica2
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM