Jakub Forgács Iné športy

Chodec Matej Tóth (30) Atlétom roka 2013: Pre mňa to bol najúspešnejší rok v kariére

Skvelý úspech športovca bystrickej Dukly! Matej Tóth sa stal podľa očakávania Atlétom roka za rok 2013. O poradí rozhodla anketa, v ktorej jasne dominoval s 547 hlasmi. Druhý v poradí, kladivár Marcel Lomnický, nazbieral o vyše sto menej. Prečítajte si, ako vníma ocenenie a hodnotí uplynulú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Chodec Matej Tóth (30) Atlétom roka 2013: Pre mňa to bol najúspešnejší rok v kariére
Zdroj: TASR

Ako povedal Tóth, ocenenie ho príjemne prekvapilo. „Som veľmi rád, že takmer všetci ma ohodnotili takýmto skvelým umiestnením. Vážim si to, je to určite prijemný pocit, ale aj výzva do ďalších rokov, aby som túto dôveru nesklamal,“ uviedol.

Bez výrazných sklamaní

Najlepších atlétov slávnostne vyhlásili vo štvrtok v Bratislave. Matej Tóth zvíťazil v ankete druhýkrát, vrátane roka 2006, a na piedestál ho vynieslo hlavne jeho 5. miesto na majstrovstvách sveta v Moskve na 50 km trati. Na atletickom tróne vystriedal bežkyňu Luciu Klocovú, ktorá triumfovala v ankete vlani v olympijskom roku.

Výpočet Tóthových úspechov v uplynulej sezóne však nebol iba o MS. „Pre mňa to bol najúspešnejší rok v kariére. Samotné MS patria do Top 3 mojich úspechov. Na prvom mieste je určite Svetový pohár, potom 7. miesto na OH a teraz toto piate miesto. Ale uplynulá sezóna bola podporená ďalšími vynikajúcimi výsledkami. Či už to bola medaila na Európskom pohári v domácom prostredí v Dudinciach, osobný rekord na 20 km (1:20:14 pozn.) zlepšený v čase, keď som to najmenej čakal, či víťazstvo v Challenge pretekoch,“ pokračoval a doplnil, že mal veľa výborných výsledkov a výrazné sklamania, alebo preteky, ktoré by mu nevyšli, ani neboli.

Potrápili ho iba zranenia

Tridsaťročný pretekár na úspešnom roku predsa len našiel nejaké škvrny. „Jediné, čo pokazilo dokonalú sezónu, boli mierne zranenia. Jedno prišlo v najnevýhodnejšiu dobu, v príprave na majstrovstvá sveta. Našťastie sme stihli všetko dohnať a do Moskvy som išiel pripravený dosť na to, aby som sa mohol popasovať o najvyššie pozície,“ dodal Tóth.

Chodec Matej Tóth (30) Atlétom roka 2013: Pre mňa to bol najúspešnejší rok v kar
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM