Monika Obrtalová Rôzne

Chlapci poriadne zarezávajú

Pred viac ako dvoma týždňami začal magistrát s obnovou Kukučínovej ulice, od križovatky s Hornou po križovatku s ulicou Československej armády. Momentálne je na rane Robotnícka ulica, kde asfaltový povrch chodníka vymieňajú za dlažbu. Z tohto dôvodu

Uzávierka je rozdelená do dvoch etáp. V prvej etape je úplná uzavretá Kukučínova ulica od križovatky s Robotníckou ulicou po križovatku s ulicou Československej armády. V tejto časti budú odstránené staré obrubníky, ktoré nahradia novými a odfrézuje sa povrchová časť vozovky. Obchádzková trasa pre vozidlá smerujúce od Skuteckého ulice smerom k Námestiu slobody bude cez Hornú ulicu s možnosťou odbočenia doprava na križovatke s ulicou Československej armády pred mestským úradom. Obchádzka bude vyznačená dočasným zvislým a vodorovným dopravným značením.Vjazd do Robotníckej ulice bude povolený len dopravnej obsluhe. Vozidlá smerujúce z Námestia slobody na Skuteckého ulicu použijú obchádzkovú trasu cez Cestu k nemocnici a Rudlovskú cestu.

V druhej etape sa odfrézuje povrchová časť vozovky Kukučínovej ulice od križovatky s Hornou ulicou po križovatku s Robotníckou ulicou a položí sa nový asfaltový koberec v celej dĺžke Kukučínovej ulice. V tejto časti bude platiť uzávierka Kukučínovej ulice od križovatky s Hornou ulicou po križovatku s ul. Československej armády. Obchádzkové trasy budú totožné ako v prvej etape, ale vstup do Robotníckej ulice bude cez ulicu Československej armády s tým, že sa zmení organizácia dopravy z jednosmernej komunikácie na obojsmernú. Celá uzávierka bude trvať maximálne do 10. augusta 2011.

Linky MHD číslo 20, 33, 35, 36, 43 sú zatiaľ odklonené na Hornú ulicu a Partizánsku cestu. Autobusová zastávka na Námestí Slobody je pre spomenuté linky MHD dočasne zrušená a najbližšie zastávky sú na Partizánskej ceste a Ul. 29. augusta. Magistrát žiada všetkých vodičov motorových vozidiel o zhovievavosť a rešpektovanie dočasného dopravného značenia, aby nedošlo ku kolíznym situáciám.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

nameste slobody BB
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM