Jakub Forgács Správy

Chcete sa zbaviť NEBEZPEČNÉHO odpadu? HARMONOGRAM zberu v Bystrici je vonku

Podmienkou pre prevzatie odpadu je predloženie občianskeho preukazu. Kedy a kde sa ho budete môcť zbaviť?

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa zbaviť NEBEZPEČNÉHO odpadu? HARMONOGRAM zberu v Bystrici je vonku
2
Galéria
Zdroj: TASR

Aj túto jar môžu Banskobystričania, ktorí chcú chrániť naše životné prostredie, odovzdať nebezpečný odpad počas mobilného zberu nebezpečného odpadu pracovníkom spoločnosti DETOX s.r.o, Banská Bystrica, ktorí ho profesionálne zneškodnia. Na oficiálnom webe mesta o tom informuje Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev.

Harmonogram zberu

„Medzi odpad s obsahom škodlivých látok, ktorý môžete bezplatne odovzdať patria autobatérie a batérie, farby, lieky, motorové, jedlé, minerálne a syntetické oleje či olejové filtre, odpadové chemikálie, obaly, plasty, textílie a vody znečistené škodlivinami, ortuťové teplomery, riedidlá a rozpúšťadlá, ustaľovače, vývojky a výbojky, zvyšky pesticídov a insekticídov, žiarivky, elektrické a elektronické spotrebiče či odpady s obsahom nebezpečných látok. Vzhľadom na zmenu legislatívy nie je možné prevziať azbest od fyzickej osoby. V prípade potreby preto kontaktujte spoločnosť, ktorá je Regionálnym úradom verejného zdravotníctva oprávnená na nakladanie s azbestom,“ uvádza sa na webe so slovami, že taktiež nie je možné prevziať opotrebované pneumatiky.

Uvedené odpady, a to aj vo väčších množstvách, môžu obyvatelia mesta Banská Bystrica počas roka od pondelka do piatka (7.30 – 15.30 hod.) bezplatne odovzdať na prevádzke spoločnosti DETOX s.r.o. na adrese Zvolenská cesta 139, Banská Bystrica (smer na Iliaš, prvá odbočka vpravo do priemyselného areálu), telefonický kontakt: 048/471 25 25. E-mail: objednavky@detox.skobchod@detox.sk

„Podmienkou pre prevzatie odpadu je predloženie občianskeho preukazu. Zároveň žiadame obyvateľov, aby boli trpezliví a na miestach zberu nevytvárali skládky, ale počkali na vozidlo v stanovenom termíne. Mimo uvedené zastávky nie je vzhľadom na časový harmonogram možné zastaviť či zájsť,“ upozorňuje samospráva.

Harmonogram jarného zberu nebezpečného odpadu z domácnosti nájdete v priloženej galérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Jarný zber nebezpečného odpadu z domácnosti
2
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM