Monika Földešiová Tlačové správy

Chcete mať veľa detí? Povieme vám s kým

Takmer každé dievča odmalička sníva o tom, ako si v dospelosti nájde milujúceho manžela, s ktorým bude mať kopu detí. Možno sa aj vy s dnešným Valentínom zamýšľate nad tým, či bude váš súčasný partner aj dobrým otcom.

Ilustračný obrázok k článku Chcete mať veľa detí? Povieme vám s kým
Zdroj: Webnoviny.sk

Ak túžite po veľkej rodine, tak vedzte, že tendenciu mať 3 a viac detí majú skôr vysokoškolsky vzdelaní muži. Ak sa nechcete po pôrode hneď náhliť nazad do práce, tak najlepšie vás zabezpečí pracovník IT či stavbár. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v januári tohto roka realizoval portál www.Rodinka.sk. Prieskumu sa zúčastnilo 1 731 matiek.

V prieskume opýtané mamičky uviedli, že najperspektív­nejším povolaním ich partnerov počas rodičovskej dovolenky je pracovník v IT oblasti. Zabezpečiť svoju rodinu počas „materskej“ dokázali aj stavbári, pracovníci vo výrobe, pracovníci v automobilovom priemysle, remeselníci, zamestnanci v štátnej správe, dopravcovia a marketéri.

Zaujímavosťou je tiež rebríček povolaní partnerov, pri ktorých rodiny pociťovali počas materskej finančnú núdzu. Najrizikovejším povolaním podľa opýtaných je pracovník vo výrobe, nasledovaný remeselníkom, stavbárom, dopravcom, bezpečnostným pracovníkom, zamestnancom v automobilovom priemysle, zamestnancom štátnej správy a pracovníkom v službách. Tieto štatistiky sa prekvapivo prekrývajú s predošlým rebríčkom. Avšak vysvetlením môže byť fakt, že samotné zamestnanie v perspektívnom odbore vám nemusí nevyhnutne zabezpečiť požadujúci príjem. Dôležitá je predovšetkým usilovnosť každého jednotlivca.

Preferovaný počet detí má súvislosť s dosiahnutým vzdelaním partnera. Muži suverénne preferujú dvoch potomkov, keď sa k tomuto názoru prikláňa takmer 63 % z nich. Táto štatistika je rozložená rovnomerne bez ohľadu na dosiahnuté vzdelanie. Muži sú taktiež rovnomerne rozložení medzi tých, ktorí chcú mať jedno dieťa, či tri deti. Tendenciu mať tri a viac detí majú skôr vysokoškolsky vzdelaní ľudia.

Ako už však bolo povedané, aj snaživý muž s nižším vzdelaním dokáže rodine zabezpečiť dobrý životný komfort. Ten môže mať veľa podôb, avšak čoraz viac rodín sa snaží žiť spoločným, aktívnym životom. Dovolenky, turistika v horách alebo cyklovýlety sú výbornou príležitosťou nazbierať zážitky a utužiť vzťahy v rodine. Dopriať blízkym aktívny spôsob života je výborná voľba. Nemali by ste však zabudnúť na jej ochranu. Čím aktívnejší spôsob života vediete, tým je zodpovednejšie uvažovať o možných rizikách a pripraviť sa na ne.

Podcenenie rizika a najmä nepripravenosť na jeho následky vás môže stáť množstvo krásnych chvíľ s vašimi najbližšími. Pripravte seba a vašu rodinu na nečakané situácie a poistite sa rizikovým životným poistením. So životným poistením ActiveLife od poisťovne AXA zabezpečíte ochranu seba, ako aj svojej rodiny. S týmto moderným a jednoduchým poistením pre prípad úrazov alebo chorôb môžete zabezpečiť prostredníctvom jednej zmluvy až 8 osôb a získať tiež praktické asistenčné služby a ďalšie výhody. Už za 10 Eur mesačne vám môže byť vyplatené poistné plnenie v prípade trvalých následkov úrazu až do výšky 200 000 eur.

foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM