Jakub Forgács Správy

Chátrajúce ihriská čaká PREMENA: Vzniknúť majú hneď 2 NOVÉ športoviská, FOTO

Komunita skejterov a hokejbalistov v Banskej Bystrici dlhé roky volá po výstavbe nových športovísk, na ktorých by mohli rozvíjať svoje aktivity. Konečne sa dočkajú.

Ilustračný obrázok k článku Chátrajúce ihriská čaká PREMENA: Vzniknúť majú hneď 2 NOVÉ športoviská, FOTO
4
Galéria

Pôvodný skatepark bol v minulosti zriadený na parkovisku Mičinská. „Prekážky na ňom však postupne chátrali, až nakoniec zanikol. Svoj dočasný domov našli skateri v budove pri železničnej stanici v Kostiviarskej. Hokejbalové ihrisko zas vyrástlo za pomoci „zlatých hokejových chlapcov“ v areáli Základnej školy Golianova na Uhlisku. Postavené bolo v blízkosti bytového domu, čo prekážalo miestnym obyvateľom, a zároveň nespĺňalo požadované rozmery. Preto sa z neho súťažný hokejbal vytratil a dnes slúži takmer výlučne už len pre potreby školy,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková so slovami, že samospráva preto už dlhé roky spolu s odbornými útvarmi, poslancami a aktívnymi skejtermi i hokejbalistami hľadá vhodné riešenie.

Problémy na Mičinskej

„Voči týmto dvom komunitám máme veľký dlh. Preto sme s nimi začali už pred niekoľkými rokmi intenzívne komunikovať s cieľom nájsť vhodnú lokalitu pre ich nové športoviská. Pôvodná predstava, že dočasne upravíme povrch parkoviska na Mičinskej, upevníme mantinely, ktoré nám zostali z rekonštrukcie zimného štadióna a vedľa umiestnime prekážky pre skejterov, narazila na realitu. Pri projektovaní začali pribúdať ďalšie požiadavky," objasnil Jakub Gajdošík, 1. zástupca primátora.

Potrebná investícia pre vytvorenie nového zázemia so šatňami a toaletami, kanalizáciou, osvetlením, tribúnami a kompletne odliatym betónovým skateparkom sa podľa jeho slov vyšplhala na viac ako pol milióna eur. "Preto sme sa rozhodli nájsť radšej definitívnu lokalitu na umiestnenie týchto športovísk,“ dodal Gajdošík.

Viac o tom, kde bude nové ihrisko a plocha pre skejterov, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Chátrajúce ihriská na Tajovského ulici
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM