Správy

Cestujete v BBSK prímestskou dopravou? Nastanú ZMENY, ktoré sa dotknú aj platieb

V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) sa od 1. januára budúceho roka bude v prímestskej autobusovej doprave cestovať po novom.

Ilustračný obrázok k článku Cestujete v BBSK prímestskou dopravou? Nastanú ZMENY, ktoré sa dotknú aj platieb
Zdroj: TASR

Cestujúci sa o zlepšeniach a novinkách dozvedia na webe www.idsbbsk.sk, ktorú spustil organizátor Integrovaného dopravného systému (IDS) BBSK. Informoval o tom v piatok predseda BBSK Ondrej Lunter s tým, že ide o úvodnú verziu. Vyzývajú preto občanov, aby sa s ňou oboznámili čo najskôr a v prípade nejasností sa pýtali.

Zmeny pre cestujúcich

Od začiatku roka 2024 vstúpia do platnosti nové zmluvy s dopravcami SAD Zvolen a SAD Lučenec, ktorí budú v BBSK naďalej zabezpečovať prímestskú dopravu. Zmluvy sú výsledkom medzinárodného tendra, do ktorého sa prihlásilo deväť uchádzačov. Uvedené SAD ponúkli najnižšiu cenu a získali tak 10-ročný kontrakt.

„Po úspešnom verejnom obstarávaní sa dnes dostávame do ďalšej fázy – spustenie úvodnej verzie webu IDS. Verím, že do jeho finalizovania sa zapojí verejnosť v čo najväčšom počte,“ konštatoval šéf kraja.

Podľa neho sa cestujúci majú čas pripraviť najmä na zmeny súvisiace s kúpou lístkov. Od januára pribudne nová možnosť platby. Priamo v autobuse sa bude dať zaplatiť platobnou kartou, bez zadávania PIN, pričom takto zakúpený cestovný lístok bude rovnako cenovo zvýhodnený ako doterajší cez dopravnú kartu.

Viac o zvýhodnených lístkoch a ďalších zmenách sa dočítate na nasledujúcej strane.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM