Správy

Cestári sa dostávajú do NEBEZPEČNÝCH situácií: Vodičom chýba TOLERANCIA, tvrdia

Bezpečnosť a ohľaduplnosť sa podľa BBRSC na cestách postupne vytrácajú a vodiči cestárske vozidlá zabezpečujúce zjazdnosť na komunikáciách neraz považujú za prekážku na ceste.

Ilustračný obrázok k článku Cestári sa dostávajú do NEBEZPEČNÝCH situácií: Vodičom chýba TOLERANCIA, tvrdia
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, zodpovedne a s prihliadnutím na aktuálne počasie a svoje schopnosti. Pre absenciu tolerancie vodičov sa cestári neraz dostávajú aj do nebezpečných situácií. TASR o tom informovala manažérka pre komunikáciu BBRSC Martina Straková.

Ohrozené sypače

BBRSC konštatuje, že bezpečnosť a ohľaduplnosť sa na cestách postupne vytrácajú a vodiči cestárske vozidlá zabezpečujúce zjazdnosť na komunikáciách neraz považujú za prekážku na ceste. Pre nedostatok tolerancie sa tak cestári často dostávajú do situácií ohrozujúcich život či techniku.

„Ak vidíte pluh idúci oproti vám, veľmi by nám pomohlo, keby ste spomalili a skúsili na vašej strane vozovky urobiť maximum, aby sa pluh a vaše vozidlo zmestili na jednu cestu, keď idete proti sebe. Pri vyhýbaní sa často stáva, že naše sypače skončia mimo komunikácie a údržba je pozastavená na čas potrebný na vytiahnutie vozidla ďalšou pomocnou technikou,“ uviedol predseda predstavenstva BBRSC Martin Turčan.

Viac o tom, na čo by si mali vodiči dať pozor a aj o ďalšej nebezpečnej situácii na ceste, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM