Monika Obrtalová Rôzne

Cesta k nemocnici prejazdná už od pondelka!

Už niekoľko týždňov komplikovala dopravnú situáciu v Banskej Bystrici uzávierka Cesty k nemocnici. Peší, no najmä motoristi z najväčšieho sídliska Sásová sa do centra mesta dostali len obchádzkou cez Rudlovú, čo znamenalo stráviť v MHD alebo aute nie

„Pokiaľ všetko pôjde podľa plánu, Cesta k nemocnici bude otvorená už od 1. augusta zatiaľ v provizórnom stave, ale prejazdná pre oba jazdné pruhy. Bude sprístupnená pre mestskú hromadnú dopravu aj pre osobnú dopravu,“ vyjadril sa Marián Kmeť, manažér pre úsek výstavby severného obchvatu v Banskej Bystrici.

V súčasnosti práce na ceste finišujú. Ide už len o drobné kozmetické úpravy, ktoré však budú pokračovať aj po spustení premávky na Ceste k nemocnici. „V týchto dňoch sa robili preložky inžinierskych sietí a zemné práce. Takisto pokračujeme vo výstavbe mostných objektov a napájačov. Asfalt zatiaľ nie je položený, ale čoskoro bude,“ povedal na adresu súčasnej situácie na miestnej komunikácii Pavol Vaník z Odboru výstavby a životného prostredia mesta Banská Bystrica.

Daždivé počasie, ktoré potrápilo Slovensko najmä v mesiacoch máj a jún sa podpísalo aj na spomalení prác pri rozširovaní Cesty k nemocnici. V súčasnosti však už práce napredujú podľa plánu a zrážky by už nemali komplikovať dokončenie cesty ani celkovú dostavbu severného obchvatu, ktorý by mal byť hotový v januári 2013.

moo

Cesta k nemocnici prejazdná už od pondelka!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM