Monika Obrtalová Kultúra

Cenu primátora si prevzala aj sólistka Štátnej opery

Včera podvečer si z rúk primátora Banskej Bystrice prestížnu cenu prevzala aj sólistka Štátnej opery Oľga Hromadová. Primátor jej ju udelil za celoživotné umelecké pôsobenie a za šírenie dobrého mena mesta Banská Bystrica.

„Zmysluplná a svedomitá práca si zaslúži ocenenie. Hlboko si vážim ľudí, ktorí svoje povolanie povýšili na poslanie a konanie dobra v prospech iných. Verejne známym osobnostiam, ale aj ľuďom, ktorí sú hnacou silou menších komunít, patrí verejné poďakovanie, ktoré budem začiatkom budúceho roka udeľovať prvýkrát,“ povedal primátor Banskej Bystrice Peter Gogola. Oľga Hromadová pochádza z Radošoviec. Po ukončení štúdia spevu na bratislavskom konzervatóriu v roku 1982 získala angažmán v Banskej Bystrici a rozhodla sa zostať v tomto meste. Tu sa splnili jej sny o pokojnom rodinnom živote a speváckej kariére.

Naštudovala okolo osemdesiat operných a operetných postáv a svoj nesporný spevácky a herecký talent neustále podporuje pracovitosťou a precíznosťou. Jej sympatické účinkovanie na javisku diváci vysoko oceňujú a Oľga Hromadová patrí medzi najznámejších a najobľúbenejších sólistov Štátnej opery. Doslova a do písmena šíri dobré meno mesta svojimi výkonmi nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí – v Čechách, Maďarsku, Rakúsku, Rumunsku, Bulharsku a veľakrát v Japonsku. Oľge Hromadovej k udeleniu Ceny primátora srdečne gratulujeme a želáme hlavne veľa zdravia a sily, aby sa tejto životnej misii mohla venovať ešte veľa rokov a naďalej rozdávala z javiska radosť a energiu.

Zdroj: Štátna opera Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM