Jakub Forgács Krimi

Bystricu pokryl ľad, dávajte si POZOR: Z mesta hlásia viacero kolízií

Na cestách v meste sa šmýka. Skrížili sa vozidlá MHD, na kopcovitých úsekoch autobusy a autá stoja. Na situáciu upozorňuje aj polícia.

Ilustračný obrázok k článku Bystricu pokryl ľad, dávajte si POZOR: Z mesta hlásia viacero kolízií
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Počas noci na väčšine územia primrzlo a mínusové teploty pretrvávajú aj počas dňa. Vodičov navyše trápi aj mrholenie a tvoriaca sa poľadovica. Krajskí policajti o tom informujú na svojej facebookovej stránke a vyzývajú vodičov, aby si na cestách dávali veľký pozor, radšej spomalili a dodržovali odstup od vozidiel pred nimi.

„Rovnako chodci, určite nevstupujte na priechod pre chodcov v poslednej chvíli, kedy vodiči na šmykľavej ceste nemusia bezpečne dobrzdiť. Na prechádzanie cez cestu využívajte len miesta na to určené,“ píšu muži zákona.

Problémy v Bystrici

Hasiči hneď ráno informovali o nehode štyroch áut na obchvate Banskej Bystrice. Na sociálnych sieťach však od štvrtkového rána pribúdali ďalšie správy o kolíziách v meste.

Išlo napríklad o nehodu na križovatke pri starom Priore, skrížený autobus pri tlačiarňach či skrížený trolejbus na zákrute medzi Poľnou a Moskovskou ulicou. Autobusy a autá sa zase šmýkajú na kopci smerom na Karlovo, Partizánskej ceste či na Kalinčiakovej.

K poľadovici sa neskôr popoludní vyjadril aj banskobystrický primátor Ján Nosko. Pozitívom je, že Bystričania ani v problematickej situácii nešetria humorom. O poľadovici pod Urpínom píšu na sociálnych sieťach podarené hlášky. Nájdete ich TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM