Jakub Forgács Iné športy

Bystricou povedie extrémny prekážkový beh. Týchto ulíc sa dotknú obmedzenia

Ulicami mesta pobežia tisíce bežcov. Obyvatelia aj vlastníci prevádzok v centre mesta musia počítať s obmedzeniami.

Ilustračný obrázok k článku Bystricou povedie extrémny prekážkový beh. Týchto ulíc sa dotknú obmedzenia
3
Galéria
Zdroj: TASR

Cez víkend čaká Banskú Bystricu významné športové podujatie Winter Spartan Sprint. Ide o zimnú verziu známeho extrémneho prekážkového behu Spartan Race. Centrom podujatia sa stane Námestie SNP, na ktorom nájdete štart, cieľ aj fanzónu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Dominika Mojžišová.

„V meste pod Urpínom sa v sobotu, 18. januára 2020 na štart postaví viac ako 3 000 dospelých pretekárov. Upravenú verziu pretekov pre najmenších – Spartan KIDS, budú bežať deti vo veku od 4 do 14 rokov. Do detských pretekov sa zapojí približne 300 účastníkov,“ pokračovala hovorkyňa.

„V Banskej Bystrici bude o pár dní opäť cítiť športového ducha. Očakávame približne 6000 návštevníkov z rôznych krajín. Samozrejme, s väčšími podujatiami sa spájajú aj dopravné obmedzenia, no verím, že v centre bude vládnuť výborná atmosféra. Všetkých srdečne pozývam, aby prišli pretekárov podporiť a súťažiacim želám veľa šťastia,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko.

„Upozorňujeme obyvateľov, ako aj vlastníkov prevádzok v centre mesta, že s pretekmi bude súvisieť aj úplná uzávierka Kapitulskej ulice, ktorá potrvá približne do 16:00. Podľa potreby bude priebežne uzatváraná Križovatka ulíc Bellušova, Ul. 9. mája a Pod Urpínom, kde budú dopravu usmerňovať príslušníci policajného zboru SR. Obyvateľom i návštevníkom odporúčame, aby sa danému úseku vyhli a v smere do aj z mesta použili obchádzku popri autobusovej stanici. Pre vodičov budú k dispozícii aj záchytné parkoviská mimo centra mesta,“ dodala Mojžišová.

Bližšie informácie o programe pretekov, časovom harmonograme,  mapkách trate aj o možnostiach parkovania sú zverejnené na webovej stránke podujatia.

Foto: ilustračné

Winter Spartan Race v Banskej Bystrici
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM