Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystricou bežali stovky Mikulášov. Krásnu myšlienku podporila aj Adela Banášová

Zazreli ste v uliciach mesta utekajúcich Mikulášov? Malí aj veľkí Bystričania v oblekoch sa rozhodli pomôcť ženám s onkologickým ochorením!

Ilustračný obrázok k článku Bystricou bežali stovky Mikulášov. Krásnu myšlienku podporila aj Adela Banášová
22
Galéria
Zdroj: TASR

Približne 200 ľudí všetkých vekových kategórií sa v sobotu večer zapojilo v Banskej Bystrici do charitatívneho Mikulášskeho behu na pomoc ženám s onkologickým ochorením. Výnos z podujatia bude použitý na nákup doplnkov výživy na posilnenie imunity a zmiernenie prejavov onkologickej liečby u žien, ktoré ju aktuálne podstupujú.

Jedným z organizátorov bolo aj v tomto roku Občianske združenie Viktorky, združujúce ženy s onkologickým ochorením. „Je nás asi 30 až 35 aktívnych členiek. Stretávame sa pravidelne, chodíme na rôzne podujatia predovšetkým zamerané na psychosociálnu pomoc a podporu telesného a duševného zdravia,“ povedala členka združenia Mária Blažeková. Uskutočňujú sa tiež pravidelné rozhovory so psychológom, priateľské stretnutia a výlety.

Myšlienka organizovať Mikulášsky beh na podporu žien s onkologickým ochorením vznikla pred tromi rokmi. „Týmto podujatím dávame možnosť a nádej ostatným ľuďom, že sa nemusia choroby báť a dá sa žiť aj tak,“ pripomenula.

Každý, kto sa charitatívneho behu od centra Europa po Námestie SNP zúčastnil a prispel desiatimi eurami, dostal od organizátorov mikulášsky oblek. V cieli navyše dostal aj čaj a malý darček. Účastníkov behu, členky združenia, ako aj všetky ženy, postihnuté onkologickým ochorením prišla podporiť a beh aj absolvovala moderátorka Adela Banášová.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z bystrických vianočných trhov!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Vianočné trhy v Bystrici odštartovali
22
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM