Rôzne Správy

Bystrickým deťom ochrana prírody nie je cudzia. Svedčí o tom aj niekoľko

Ilustračný obrázok k článku Bystrickým deťom ochrana prírody nie je cudzia. Svedčí o tom aj
niekoľko
5
Galéria

Bystrickým deťom ochrana prírody nie je cudzia. Svedčí o tom aj niekoľko zberov, ktoré sa konali v ZŠ Slobodného slovenského vysielača (SSV). Okrem celoročne prebiehajúcich zberov plastových uzáverov na pomoc zdravotne postihnutým ľuďom a zberu elektroodpadu, sa deti zapojili aj do zberu gaštanov a starého papiera.

„Tento rok, aj napriek daždivému počasiu, naše deti vyzbierali 2 662 kg gaštanov, a tak majú zvieratá v zime zabezpečené dostatočné množstvo krmiva. Nazbierali tiež 16 100 kg starého papiera, a tým zachránili približne 128 dospelých stromov,“ uviedla Jana Zacharovská zo ZŠ SSV.

Vyvrcholením usilovnej práce bolo zorganizovanie jesenných slávností, na ktorých si cca 250 detí spolu so 150 rodičmi mohli z prírodných a odpadových materiálov vytvoriť rôzne výrobky. „Obrovské tekvice sa pod šikovnými rukami oteckov a mamičiek premieňali na umelecké diela. Ukončením príjemného popoludnia bola prechádzka so svetielkujúcimi lampiónmi na neďaleké školské ihrisko,“ pokračovala.

„Na túto príjemnú atmosféru nám z predzáhradky školy svietili vyrezané tekvice, ktoré symbolizovali zapálenie ochranárskeho plamienka v každom detskom srdiečku. Lebo to, čo dávame, sa nám vráti mnohonásobne,“ dodala Zacharovská.

Pozrite si jesenné slávnosti na bystrickej škole v priloženej fotogalérii!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM