Jakub Forgács Šport

Bystrických džudistov zradili zdravotné problémy: Vo finále Dukla Cupu narazili na obhajcu víťazstva

Naši džudisti narazili na favorita turnaja! Na medzinárodnom Dukla Cupe štartovala deväť mužských a dva ženské tímy. Džudisti Dukly sa na ňom prebojovali až do finále.

Ilustračný obrázok k článku Bystrických džudistov zradili zdravotné problémy: Vo finále Dukla Cupu narazili na obhajcu víťazstva
Zdroj: TASR

Šiesty ročník medzinárodného Dukla Cupu v džude družstiev ovládol obhajca víťazstva pražský USK. Aj keď nenastúpil v najsilnejšom zložení a pre zranenie a operáciu kolena mu chýbal majster sveta Lukáš Krpálek, vo finále si v hale na Štiavničkách hladko poradil s domácim áčkovým výberom Dukly 5:0.

Na Dukla Cupe štartovalo deväť mužských a dva ženské tímy. Podľa riaditeľa súťaže Jána Gregora ml. sa malo na čo pozerať. Za vrchol sa považoval už semifinálový duel áčka a béčka Dukly. „Aj keď áčko zvíťazilo jasne, tak jednotlivé súboje boli nadmieru dramatické, obe strany sa doslova vymlátili, napríklad Milan Randl zvíťazil nad Štanclom len na jedno napomínanie,“ povedal Gregor so slovami, že vo finále proti USK už Dukla nestačila, pretože Randl s teplotou 38 stupňov ani nenastúpil a aj Milichovský a Gažo mali zdravotné problémy. Milichovský sa trápil s angínou, Gažo s bolestivým ramenom a nemohli plnohodnotne zabojovať.

Pre väčšinu džudistov bol turnaj vôbec prvý v tomto roku. „Aj preto sme niekedy radšej pospájali džudistov do takých súbojov, aby boli vyrovnané a aby im prospeli. V žrebe sme nastavili tímy tak, aby každý na každého narazil, takže si schutí všetky zazápasili. Teraz bude dôležité aj to, aby niektorí naši borci vyzdraveli, už o dva týždne na nich čaká prvý turn,“ pokračoval Gregor.

Na turnaji Dukla Cup dosiaľ medzi mužmi zvíťazili srbský klub Novi Sad, USK Praha, poľský AZS Wroclaw, Dukla Banská Bystrica a dvakrát za sebou USK Praha.

Konečné poradie tímov na Dukla Cupe

  • muži: 1. USK Praha, 2. Dukla B. Bystrica A, 3. Dukla B. Bystrica B, 4. Olomouc
  • ženy: 1. STU Bratislava, 2. JC B. Bystrica
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM