Jakub Forgács Správy

Bystrický urgent navštívi STOVKA pacientov denne: Kto tam nemá čo hľadať?

Niektorí pacienti navštevujú urgent, aj keď majú dlhotrvajúce ťažkosti prípadne chronické problémy, s ktorými by však mali vyhľadať praktického lekára alebo pohotovosť.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický urgent navštívi STOVKA pacientov denne: Kto tam nemá čo hľadať?
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Oddelenie urgentného príjmu denne navštívi vyše stovka pacientov s najrôznejšími zraneniami a diagnózami. Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici o tom informovala na sociálnej sieti. Urgentný príjem je určený primárne pre tie najzávažnejšie prípady, avšak pacienti veľakrát nevedia vyhodnotiť aký druh lekárskej starostlivosti majú vyhľadať, a často, možno aj neúmyselne zaberajú miesto pacientom s opodstatnenými zdravotnými problémami.

„Niektorí pacienti navštevujú urgent, aj keď majú dlhotrvajúce ťažkosti prípadne chronické problémy, s ktorými by však mali vyhľadať praktického lekára alebo pohotovosť nie urgent,“ uviedla nemocnica.

Kedy navštíviť Oddelenie urgentného príjmu?

  • Oddelenie urgentného príjmu by ste mali vyhľadať v prípade náhlej zmeny zdravotného stavu, ktorá ohrozuje váš život alebo niektorú zo základných životných funkcií, kedy by mohlo byť poškodené vaše zdravie.

Koho ošetria na urgente?

  • Na Oddelení urgentného príjmu sú ošetrovaní všetci pacienti, ktorí vyžadujú neodkladnú nemocničnú starostlivosť .

A čo deti?

  • Deťom do dovŕšenia 19. roku je takáto starostlivosť primárne poskytovaná v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici

Čo si mám so sebou priniesť?

  • Pre plynulosť vyšetrenia je vhodné, aby ste mali pripravený preukaz poistenca, zoznam liekov a chorôb, na ktoré sa liečite, prípadne zdravotnú dokumentáciu a kontakt na príbuzného, ktorého môžeme v prípade potreby kontaktovať.

Čo ak budem musieť v nemocnici ostať a nič so sebou nemám?

  • V prípade akútnej hospitalizácie je možné poskytnúť pacientovi nemocničné oblečenie a obuv. Ostatné potreby vám môže priniesť váš príbuzný.

„Dovolíme si na vás apelovať a prosíme vás, aby ste ošetrenie na urgente využívali naozaj len v prípade nevyhnutnej potreby,“ dodáva nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM