Krimi

Bystrický súd rozhodol: Aký TREST vymeral lekárovi z Kováčovej za pár fľašiek a obraz?

Lekár svoju vinu priznal a voči verdiktu sa nemieni odvolať, rovnako ako prokurátor.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický súd rozhodol: Aký TREST vymeral lekárovi z Kováčovej za pár fľašiek a obraz?
Zdroj: TASR

Za pokračovací zločin prijímania úplatku odsúdil v utorok Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, dlhoročného odborníka a lekára 68-ročného Jozefa H. z Národného rehabilitačného centra (NRC) v Kováčovej na dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom. Dva roky nesmie vykonávať svoju činnosť a musí zaplatiť 500 eur.

Vinu priznal a voči verdiktu sa nemieni odvolať, rovnako ako prokurátor.

Lekár prijal asi štyri fľaše alkoholu, ktoré mu pacienti doniesli a tiež obraz, ktorý namaľoval akademický maliar Ondrej Zimka. Zavesil ho v ambulancii. Ako tvrdí jeho obhajca Peter Vačok, nič z toho si nepýtal, pacienti mu to doniesli sami, napríklad, ak si chceli v Kováčovej predĺžiť pobyt pre zdravotné problémy a ako samoplatcovia za to aj NRC zaplatili. Kapacita centra bola v období 2020, teda v čase skutkov, údajne využívaná zhruba na 80 percent.

„Neodvoláme sa. Dva roky nemožnosť vykonávať lekárske povolanie, je veľké obmedzenie nielen pre môjho klienta, ale i pre nás všetkých. Vieme, v akom stave sa naše zdravotníctvo nachádza. Je to pre neho nepríjemné, za 40 rokov lekárskej praxe pomohol tisíckam pacientov,“ reagoval Vačok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM