Jakub Forgács Správy

Bystrický strašiak mizne pred očami: Takto prebiehajú búracie práce, FOTO

Po rokoch sa podľa slov primátora v lokalite starého Tesca zvýši bezpečnosť a zamedzí sa vstupu vandalov, ktorí tento priestor znečisťovali.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický strašiak mizne pred očami: Takto prebiehajú búracie práce, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Na mieste bývalého Tesca v Banskej Bystrici v týchto dňoch prebiehajú búracie práce. Búrajú sa terasy a z pôvodnej budovy zostane železobetónový skelet.

Na zastavanej ploche vznikne päť poschodí a 33-tisíc metrov štvorcových podlažnej plochy, ktoré majú byť určené obchodu, službám a administratíve.

„Teší ma, že ďalší dlhoročný strašiak nášho mesta postupne mizne. V prvej fáze investor na základe búracieho povolenia odstraňuje chátrajúce terasy. Po rokoch sa tak v lokalite starého Tesca zvýši bezpečnosť a zamedzí sa vstupu vandalov, ktorí tento priestor znečisťovali,“ uviedol na svojom facebookovom profile banskobystrický primátor Ján Nosko.

Ďalšie aktuálne správy

„Práce by mali byť ukončené v mesiacoch jún – júl, keď bude opätovne sprístupnená aj cesta v smere z Jilemnického ulice ku Kauflandu,“ dodal Nosko. Práve spomínaná ulica v posledných dňoch zarezonovala aj na (ne)podarených tabuľkách, ktoré prednedávnom pribudli v okolí.

Zábery búracích prác si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Po dlhých rokoch sa začali búracie práce starého Tesca
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM