Jakub Forgács Správy

Bystrický poslanec Klus opäť mieri do parlamentu: Ostane aj v mestskom zastupiteľstve?

Chcel by zastávať nejakú funkciu v novej vláde a plánuje po voľbách zostať aj mestským poslancom? Aj to nám prezradil podpredseda NR SR Martin Klus.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický poslanec Klus opäť mieri do parlamentu: Ostane aj v mestskom zastupiteľstve?
4
Galéria
Zdroj: TASR

V parlamentných voľbách dostal výraznú podporu voličov aj bystrický mestský poslanec a dosluhujúci podpredseda Národnej rady SR Martin Klus. Dostal 29 979 preferen­čných hlasov, vďaka čomu sa prekrúžkoval z ôsmeho miesta kandidátky SaS až na tretiu pozíciu. Po úspechu vo voľbách sme ho pre vás vyspovedali v rozhovore.

Prečo si myslíte, že ste dostali takú podporu ľudí, resp. ako ju vnímate?

Samozrejme, som za túto dôveru nesmierne vďačný a vnímam ju nielen ako hodnotenie štyroch rokov v pozícii poslanca a podpredsedu NR SR, ale najmä ako veľký záväzok. Plynie z nej totiž aj zodpovednosť za to, ako s touto podporou naložiť. Urobím všetko preto, aby som nesklamal a zároveň, aby som túto dôveru v ďalších voľbách ešte zväčšil.

Máte nejaké plány, čomu by ste sa chceli nasledujúce štyri roky primárne venovať?

Nateraz nie je úplne zrejmé, či budem v najbližšom období pôsobiť naďalej v parlamente, alebo sa presuniem do vlády. Ak by som zostal na parlamentnej pôde, tak už som ohlásený ako nominant strany na pokračovanie v pozícii podpredsedu NR SR, so špeciálnym zameraním na parlamentnú diplomaciu.

Máte blízko k zahraničnej politike. Chceli by ste zastávať aj nejakú funkciu v prípadnej novej vláde s Igorom Matovičom?

Bohužiaľ, percentá pre SaS nám dávajú šancu obsadiť pravdepodobne len dve ministerstvá a dá sa očakávať, že to nebude práve rezort diplomacie. Ak by áno, tak už som verejne deklaroval môj záujem uchádzať sa oň.

Plánujete zostať aj bystrickým mestským poslancom?

Ak zostanem pôsobiť v NR SR, tak do najbližších volieb plánujem zotrvať aj v mestskom zastupiteľstve. V prípade, že budem nominovaný do Vlády SR, svojho mandátu v MsZ sa v súlade s deklarovaným princípom nekombinovania legislatívnych a exekutívnych pozícii vzdám.

Foto: ilustračné

Martin Klus
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM