Jakub Forgács Krimi

Bystrický policajt to so svojou zbraňou naozaj vie: Čítajte, čo sa mu podarilo!

Tomu sa teda povie muška. Mestská polícia v Banskej Bystrici sa má čím a najmä kým pochváliť. V jej radoch totiž pôsobí naozaj parádny strelec. Ukázalo sa však, že v Banskej Bystrici máme s vynikajúcou muškou dokonca i ženy.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický policajt to so svojou zbraňou naozaj vie: Čítajte, čo sa mu podarilo!
Zdroj: Dnes24.sk

„Konal sa už 11.ročník streleckej súťaže mestských polícií Memoriál Milana Straku. Strieľalo sa v krytej uzavretej strelnici Laila v obci Sokolovce pri Piešťanoch, takže nepríjemné daždivé počasie nemalo veľký vplyv na výkony strelcov,“ uviedla hovorkyňa mestskej polície Marianna Belancová. Ako spomenula, strieľal sa parkúr zo stanovíšť a z rôznych streleckých pozícií na určené ciele. „Rozhodujúci bol čas a nastrieľané body,“ doplnila.

Príslušníci Mestskej polície Banská Bystrica sa tejto streleckej súťaže prvýkrát zúčastnili minulý rok. „Na tohtoročnú súťaž sa vybrali dve zmiešané družstvá, ktoré nenechali nič na náhodu a dôsledne sa pred súťažou pripravovali,“ prezradila. Ako doplnila, v kategórii družstiev dosiahlo banskobystrické družstvo 1 v zložení Andrej Majling, Zuzana Galátová a Ľudovít Mišovic pekné 4. miesto a družstvo 2 v zložení Emil Kubaliak, Marcela Makovíniová a Ivan Slobodník 9. miesto.

Banskobystrická mestská polícia sa však môže pochváliť aj krásnymi triumfami. „Víťazom v kategórii jednotlivcov sa stal banskobystrický policajt Andrej Majling, čím obhájil svoje prvenstvo z minulého roku,“ uviedla hovorkyňa. Ozdobou podujatia boli príslušníčky mestských polícií, ktoré mali tento rok vytvorenú samostatnú kategóriu. „Superlatívmi na ich šikovnosť a streleckú zručnosť nešetrili ani súperi. V kategórii ženy obsadili 1. miesto Marcela Makovíniová a 2 miesto Zuzana Galátová, obe z nášho mesta,“ povedala.

Na súťaži sa podľa jej slov stretli príslušníci mestských polícií zo Slovenska a Českej republiky. Prišli si nielen zmerať svoje sily, ale aj zastrieľať, utužiť priateľstvá a zabaviť sa. „Súťaže sa zúčastnilo celkovo 12 trojčlenných družstiev: Prievidza, Zlín, Žilina, Banská Bystrica 1, Rožnov pod Radhoštem, Bánovce nad Bebravou, Martin, Bratislava, Banská Bystrica 2, Hlohovec, Partizánske, Piešťany – v tomto poradí bolo aj umiestnenie v družstvách,“ vymenovala Belancová.

Foto: Andrej Majling

Mestská polícia Banská Bystrica má najlepšieho strelca a strelkyňu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM