Jakub Forgács Futbal

Bystrický futbalista posilní českého vicemajstra: Mladý Duklista mieri do Viktorie Plzeň

Talentovaný stredopoliar corgoňligovej Dukly Banská Bystrica sa stal prvou posilou českého vicemajstra Viktorie Plzeň. Rozšíri tak početnú enklávu slovenských legionárov v českom tíme.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický futbalista posilní českého vicemajstra: Mladý Duklista mieri do Viktorie Plzeň
Zdroj: TASR

Martin Chrien (18) odchádza z Banskej Bystrice a bude ďalším Slovákom v Plzni. „Plzeň je klub európskej úrovne a na Slovensku je veľmi populárny aj pre to, že v jeho drese štartuje niekoľko slovenských hráčov. Prestup do Plzne je pre mňa dôležitým krokom v kariére,“ povedal pre oficiálnu stránku Viktorie Chrien, ktorý v slovenskej najvyššej súťaži zaznamenal päť gólov.

Slovenský reprezentant do 21 rokov si nové pôsobisko nevie vynachváliť a už sa stihol stretnúť aj s krajanom a kolegom z dvadsaťjednotky Patrikom Hrošovským. „Som veľmi rád, že sa môj prvý prestup uskutočnil práve do Plzne, pretože tréningové prostredie je tu fantastické a štadión je veľmi pôsobivý. Dúfam, že mi to tu Patrik ukáže a naučí ma čo a ako,“ prezradil.

„Martin je pre nás veľkým prísľubom do budúcna. Patrí medzi hráčov, ktorých sme dlhodobo sledovali, a teraz prišiel čas, keď sa môže výkonnostne posunúť. Zaujal nás nielen výkonmi na ihrisku, ale aj príkladným správaním sa mimo futbalový štadión. V letnom prípravnom období dostane svoju šancu v prvom tíme Viktorie a pevne verím, že uplatní skúsenosti načerpané v slovenskej najvyššej súťaži i v reprezentá­cii,“ uviedol generálny manažér klubu Adolf Šádek.

Chrien je už šiestym slovenským futbalistom v kádri Plzne. Ďalšími sú Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Patrik Hrošovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš. „Aj to hralo v mojom rozhodovaní úlohu. Som rád, že je tu veľa slovenských hráčov, ale verím, že si budem rozumieť nielen s nimi, ale s celou kabínou. Trochu sa poznám s Michalom Ďurišom, ktorý hral za Bystricu v čase, keď som tam chodil ako divák. Teším sa na fanúšikov, pretože na Slovensku sa na futbal veľmi nechodí. Atmosféra v Plzni býva fantastická a chcel by som niekedy nastúpiť na zápas na zaplnenom štadióne,“ dodal Chrien.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM