Jakub Forgács Správy

Bystrickú autobusku skrášli 12 veľkých fotografií. Čo by podľa vás mali zachytávať?

Zachytávate krásy Banskej Bystrice a okolia, kultúrne a historické pamiatky či prírodnú scenériu? Zapojiť sa môžete do nevšednej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickú autobusku skrášli 12 veľkých fotografií. Čo by podľa vás mali zachytávať?
3
Galéria
Zdroj: DOMO GLASS s.r.o.

Pri príležitosti vytvorenia návrhov pre polepy sklenených stien na autobusovej stanici v Banskej Bystrici organizuje firma DOMO GLASS s.r.o. fotosúťaž pre amatérskych aj profesionálnych fotografov. „Víťazným autorom poskytneme "mediálny“ priestor na autobusovej stanici v podobe sklenených stien, kde zvečníme váš talent v spojení so silou okamihu a krásami Banskobystrického kraja (od Banskej Bystrice, cez Horehronie, Nízke Tatry, Kremnické vrchy, Hont a pod.)," píše sa na stránke spoločnosti.

Ako sa ďalej uvádza na webe, predstavou je séria fotografií na nástupištiach autobusovej stanice, ktoré podporia turistický ruch a zvýraznia krásy Banskej Bystrice a okolia, kultúrne a historické pamiatky a prírodnú scenériu.

Fotografie budú tlačené na sklo, je dôležité, aby fotografie spĺňali pomerne prísne podmienky, čo sa týka kvality fotografie (rozlíšenia a veľkosti): 4000 mm x 2450 mm a 6000 mm X 2450 mm. „Hoci aj na mobilných telefónoch je možné urobiť peknú fotografiu, ich kvalita pravdepodobne nebude dostatočná, aby sme ich mohli predložiť investorovi, ako vhodné. Uprednostňujeme fotografie s atmosférou, kde sa naplno prejaví autorov talent. Fotografie bez výraznej úpravy, so zachovaním prirodzených farieb. Fotografie, na ktorých sú zachytené krásy Banskej Bystrice a širšieho okolia,“ upresňuje spoločnosť.

Posielať fotografie môžete na mailovú adresu jan.durco@domoglass.sk. V predmete mailu uveďte Fotosúťaž Ukáž svoj talent a meno autora fotografií. „Je veľmi dôležité, aby boli fotografie v najvyššej možnej kvalite, aby sme mohli vyhodnotiť ich použitie pri tlači na sklo. Je preto vhodné využiť externé úložiská,“ upresňuje spoločnosť s tým, že uzávierka prijímania fotografií do súťaže je do 29.2.2020.

„Víťazné fotografie s podpisom autora umiestnime na sklenených stenách medzi nástupišťami autobusových zastávok autobusovej stanici v Banskej Bystrici,“ dodáva DOMO GLASS s.r.o., ktorá dodala aj vizualizácie. Tie si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: Vizualizácie sklenených stien na bystrickej autobusovej stanici
3
Galéria
Zdroj: DOMO GLASS s.r.o.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM