Marcel Mojžiš Rôzne

Bystrickí tanečníci a akrobati ukážu srdce: Takto pomôžu deťom s rakovinou

Tanec svetlom života. Tak sa nazýva projekt lektorky tanečnej školy K-dance Lucie Piliarovej, ktorého hlavným cieľom je priniesť radosť do života malých onkologických pacientov. Choré detičky tak aspoň na chvíľu vďaka tancu a akrobacii zabudnú na svoj ťažký údel.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí tanečníci a akrobati ukážu srdce: Takto pomôžu deťom s rakovinou
Foto: Slávka Kellová

Lucia Piliarová sa v spolupráci s občianskym združením Svetielko Nádeje a akrobatickou skupinou Slovak Freerun Family pokúsi moderným tancom a akrobaciou spestriť život detí, ktoré sa liečia v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici.

Hip-hop aj akrobacia

Ide o výnimočný projekt, ktorý bude prebiehať v najbližších mesiacoch v Roosveltovej nemocnici ako aj priestoroch tanečnej školy. V rámci neho sa budú organizovať tanečné ukážky a workshopy, najmä z rôznych štýlov hip–hopu , moderných tancov a akrobacie. Pôjde o vystúpenia na oddelení detskej onkológie, ale aj poobedné a večerné posedenia v priestoroch školy tanca. Večery budú orientované na deti, ktoré zdravotný stav neobmedzuje natoľko, že musia ostať v rámci svojej diagnózy na lôžku.

Tento projekt by mohol dopomôcť k vzájomnému posunu v pohľadoch na svoje záujmy, rozšírenie znalostí o tanečnej oblasti ako aj o iných voľnočasových aktivitách, ktoré v dnešnej dobe už nezdieľajú takú popularitu ako kedysi. A hlavne spríjemniť malým pacientom ich pobyt v nemocnici. Navyše, aj choré deti ukážu tanečníkom iný pohľad na svet, veci a okolie. Navzájom sa môžu motivovať a inšpirovať.

Exhibícia na záver

Realizácia „Tanca svetlom života“ by nebola možná bez ochoty mladých tanečníkov, akrobatov zo skupiny Slovak Freerun Family a podpory ich rodičov či finančných sponzorov. V závere projektu by tanečníci radi uskutočnili exibíciu, vďaka ktorej by získali financie na podporu nákupu prístrojov, ktoré sú nápomocné pri dýchaní onkologicky chorých detí.

Jakub Forgács

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM