Jakub Forgács Správy

Bystrickí škôlkari sa učili vďaka zážitkom. Spoznávali jeseň a jej plody

Malí Bystričania spoznávali prírodu. Aj materské školy v našom meste sa totiž zapojili do zážitkových programov lesnej pedagogiky.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí škôlkari sa učili vďaka zážitkom. Spoznávali jeseň a jej plody
3
Galéria
Zdroj: TASR

Celkom 13 materských škôl (MŠ) z okresov Zvolen, Banská Bystrica a Banská Štiavnica sa tento školský rok prihlásilo do zážitkových programov lesnej pedagogiky pre MŠ, ktoré organizuje Národné lesnícke centrum (NLC) vo Zvolene.

„Už v októbri viaceré deti z materských škôl na Radvanskej, Jilemnického a Magurskej ulici v Banskej Bystrici objavovali jeseň a jej plody,“ uviedla Veronika Jaloviarová z NLC. „Na úvod programu deti spoznali nových lesných kamarátov – bábky Silvárika a Silvušku. Postupne si vypracovali pracovný list zameraný na poznávanie semien lesných drevín,“ dodala.

Zážitkové programy lesnej pedagogiky pre materské školy rozširujú vzdelávanie v oblasti Dieťa a svet s dôrazom na lesný ekosystém, prácu lesníka a lesníctvo a reflektujú dopyt škôl po takomto type aktivít. V období október 2017 – jún 2018 lesní pedagógovia z NLC zrealizujú pre viac ako 300 detí približne 40 programov lesnej pedagogiky.

Foto: ilutračné

Škôlka
3
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM