Správy Samospráva

Bystrickí poslanci vyzvali spoluobčanov k zodpovednosti: Dajte sa zaočkovať

Podľa aktuálnych dát je viac ako 75 percent hospitalizovaných neočkovaných, takmer 80 percent tvoria neočkovaní ľudia nad 50 rokov. Poslanci sa preto obrátili na ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí poslanci vyzvali  spoluobčanov k zodpovednosti: Dajte sa zaočkovať
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici vyzývajú a prosia spoluobčanov, aby boli zodpovední a využili možnosť bezplatnej vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Návrh na uznesenie predložila na utorňajšom (7. 12.) zasadnutí nezávislá poslankyňa Hana Kasová z klubu Banskobystrická alternatíva. Druhý viceprimátor, zároveň predseda návrhovej komisie 20. zasadnutia MsZ, Milan Lichý ho vo štvrtok podpísal a informoval o ňom na sociálnej sieti.

Ako sa uvádza v zdôvodnení uznesenia, „pandemickú situáciu na Slovensku sme nechali prerásť do rozmerov, keď je naša krajina na prvých priečkach v počte nakazených ľudí“.

Incidencia ochorenia COVID-19 v okrese Banská Bystrica je dlhodobo najvyššia a trend je naďalej stúpajúci. Podobne je to aj s hospitalizovanými pacientmi. Nemocnice, vrátane tých v Banskej Bystrici, sú už na hranici svojich kapacít a odkladajú zákroky bielej medicíny. Podľa aktuálnych dát je viac ako 75 percent hospitalizovaných neočkovaných, takmer 80 percent tvoria neočkovaní ľudia nad 50 rokov.

„Vakcinácia je zatiaľ najúčinnejší spôsob ako ochrániť seba a svojich blízkych, i tých najzraniteľnejších, ktorým ich zdravotný stav neumožňuje ochrániť sa. Je to zatiaľ najúčinnejší spôsob ako sa vrátiť do normálneho života, mať zdravotnú starostlivosť, ekonomický rozvoj a vzdelanú mládež. Veríme, že v adventnom čase máme voči sebe viac empatie, že v čase bilancovania uplynulých mesiacov opäť uveríme vede a prevezmeme na seba zodpovednosť,“ pripomenuli Kasová a Lichý.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM