Jakub Forgács Iné športy

Bystrickí parkouristi sa predvedú v Záhrade: Pozrite si ich krkolomné kúsky na vlastné oči

Počuli ste už o parkoure? V Banskej Bystrici je jedna z najväčších komunít nadšencov tohoto novodobého fenoménu na Slovensku. Už túto sobotu si budete môcť pozrieť ich tréning v Záhrade - Centre nezávislej kultúry. A nemusíte zostať iba pri pozeraní sa...

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí parkouristi sa predvedú v Záhrade: Pozrite si ich krkolomné kúsky na vlastné oči
Zdroj: Dnes24.sk

Záhrada – Centrum nezávislej kultúry, banskobystrickí parkouristi a akrobatická skupina Slovak Freerun Family pozývajú všetkých aktívnych aj pasívnych milovníkov športu na sobotné podujatie (Pre)Javy ulice 02. Pôjde už o druhú akciu, ktorá nadväzuje na prezentáciu slacklinerov zo začiatku leta. Ani tí však v sobotu nebudú v Záhrade chýbať.

Vydajte sa z bodu A do bodu B

Od 10:00 budete môcť v areáli CNK sledovať rozcvičku a tréning parkouristov od začiatočníkov až po pokročilých. Tí radi privítajú všetkých záujemcov z radov verejnosti, ktorí sa k nim budú chcieť pridať. Stačí, ak si vezmete pohodlné oblečenie (tričko a tepláky), pevnú obuv (tenisky) a chuť zlepšovať sa. Dozviete sa viac o tejto krásnej disciplíne, v ktorej ide o čo najefektívnejší presun z bodu A do bodu B. Okrem toho pomáha komplexne rozvíjať schopnosti ľudského tela a rozvíja človeka po psychickej stránke.

Mladí banskobystrickí akrobati

Parkouru sa venujú aj akrobati zo skupiny Slovak Freerun Family, ktorí predvedú, čo je to freerun – disciplína, v ktorej efektívnosť pohybu ustupuje efektnosti a tak v CNK nebude núdza ani o saltá a rôzne akrobatické prvky. V Banskej Bystrici trénujú už niekoľko rokov, ale ako skupina pôsobia iba od januára 2011. Momentálne majú 10 členov vo veku od 17 do 25 rokov. Ako OZ Slovak Freerun Family, ktoré vzniklo minulý rok, sa snažia prezentovať a rozširovať parkour a freerun medzi ľudí aj formou verejných a bezplatných trénningov a na rôznych vystúpeniach a exhibíciách.

Takisto si budete môsť opäť vyskúšať čo je to slackline a počas verejnej diskusie sa dozviete viac o disciplínach parkour, slackline a streetart. Položíte si otázku, či ide o vandalizmus alebo o sebarealizáciu.

Foto: Parkourové tréningy – Banská Bystrica

Záhradu v sobotu navštívia bystrickí parkouristi: Vyskúšajte si umenie pohybu na
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM