Jakub Forgács Krimi

Bystrickí mestskáči chcú zefektívniť využívanie kamier: Zamestnancov pribudne

Navýšením počtu zamestnancov vo vzájomnej spojitosti s technickými opatreniami sa sleduje hlavný cieľ, ktorým je zefektívnenie činnosti a operatívnych možností využívania kamerového systému.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí mestskáči chcú zefektívniť využívanie kamier: Zamestnancov pribudne
Zdroj: TASR/Jozef Ďurnik

Na návrh náčelníka Mestskej polície v Banskej Bystrici Ivana Holíka Mestské zastupiteľstvo v Banskej Bystrici na svojom riadnom zasadnutí schválilo 10. novembra 2020 predložený návrh na zmenu v Organizačnej štruktúre mestskej polície. Mestská polícia o tom informuje na svojej facebookovej stránke.

„S účinnosťou od 1. januára 2021 sa zvýši počet miest operátorov kamerového systému Mestskej polície v Banskej Bystrici zo súčasných päť na osem zamestnancov,“ píše sa na stránke.

Pracovisko na monitorovanie a vyhodnocovanie kamerového systému je chráneným pracoviskom, na ktoré je vyvedených celkom 94 kamier umiestnených v meste Banská Bystrica. „Navýšením počtu zamestnancov vo vzájomnej spojitosti s technickými opatreniami sa sleduje hlavný cieľ, ktorým je zefektívnenie činnosti a operatívnych možností využívania kamerového systému, čo zároveň prispeje k zvýšeniu bezpečnosti v meste,“ dodáva mestská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM