Jakub Forgács Hokej

Bystrickí hokejisti prišli o kvalitného obrancu. Matuškin opúšťa káder baranov

Iba v stredu barani ohlásili nového útočníka. S príchodom mladého Kanaďana však prišla správa o odchode obrancu Matuškina.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí hokejisti prišli o kvalitného obrancu. Matuškin opúšťa káder baranov
5
Galéria
Zdroj: TASR

V stredu opustil rady baranov švédsky obranca Maxim Matuškin, ktorý zamieril do Ässätu Pori. Dvadsaťsedemročný Matuškin odohral v prebiehajúcej sezóne za „baranov“ 44 zápasov, v ktorých zaznamenal sedem gólov, desať asistencií, osem trestných minút a 13 „plusiek“. S fínskym klubom sa dohodol na zmluve do konca roka s opciou na nasledujúcu sezónu.

„Dlhšie sme sledovali viacero hráčov a hľadali sme kvalitného obrancu, ktorý dokáže pozdvihnúť našu hru,“ povedal pre oficiálnu stránku Ässätu športový riaditeľ Jari Korpisalo.

Matuškin, ktorý 31. januára oslávil 27. narodeniny, odišiel z vlastnej iniciatívy. „Hráčov agent nás kontaktoval s požiadavkou ukončenia Maxovho kontraktu v našom klube. Ako dôvod uviedol jeho nižší "icetime“ a aj osobné dôvody. Prekvapila nás jeho požiadavka, nakoľko Max bol dôležitou súčasťou našej hry hlavne v presilovkách. Ráno pred stredajším (1. februára, pozn.) tréningom sme si spolu s trénermi a hráčom sadli a hľadali riešenie. Vedenie nakoniec celú situáciu vyhodnotilo tak, že v konečnom dôsledku bude pre obidve strany lepšie ukončenie spolupráce a dohodli sme sa s agentom hráča na podmienkach rozviazania kontraktu. Maxovi sa aj touto formou chceme poďakovať za odvedené výkony v našom drese a zaželať mu veľa úspechov v jeho ďalšom hokejovom živote," uviedol na klubovej stránke riaditeľ Michal Longauer.

FOTO: Bystrickí barani - hokejové momentky
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM