Michal Majer Rôzne

Bystrickí cestári museli rýchlo obstarať soľ na zimu

Banskobystrická regionálna správa ciest, a.s. zaplatí za dodanie chemického posypového materiálu na zimnú údržbu ciest 2,39 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Zmluvu uzatvorila ešte koncom minulého roka na základe troch doručených ponúk cez rokova

Zrýchlený postup obstarávania zdôvodnili cestári mimoriadnou udalosťou z dôvodu nedostatku posypového materiálu v skladoch stredísk údržby, čo ohrozovalo zabezpečenie zimnej údržby ciest a bezpečnosť cestnej premávky. Banskobystrická regionálna správa ciest síce vlani v dostatočnom časovom predstihu vyhlásila verejnú súťaž na dodanie posypového materiálu pre zimné obdobie, ale Úrad pre verejné obstarávanie ju v októbri zrušil. Následne cestári vyhlásili v novembri novú súťaž. Vzhľadom na čas boli však nútení na preklenutie zimného obdobia vyhlásiť aj rokovacie konanie bez zverejnenia, čím zabezpečili potrebnú posypovú soľ a odvrátili mimoriadnu situáciu. Vyplynulo to z oznamu o výsledku obstarávania posypového materiálu vo Vestníku verejného obstarávania.

Banskobystrická regionálna správa ciest, a.s. bola založená na základe uznesenia Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja z 21. júna 2007 za účelom správy a údržby ciest druhej a tretej triedy v dĺžke 2 556 kilometrov a 1 107 mostných objektov vo vlastníctve kraja a investičnej činnosti na týchto cestách. Spoločnosť bola zapísaná do Obchodného registra SR 21. septembra 2007. Jej jediným akcionárom je Banskobystrický samosprávny kraj. Spoločnosť sa zameriava aj na podnikateľskú činnosť na cestných komunikáciách a vykonávanie s tým súvisiacich činností, ktoré zabezpečujú zriadené závody v jednotlivých okresoch, ako sú závody Banská Bystrica, Lučenec, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Zvolen, Žiar nad Hronom. Základné imanie spoločnosti dosahuje 33,2 tis. eur.

Firma Nelux, s.r.o. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 9. februára 1998, eviduje základné imanie 2,1 mil. eur a jej spoločníkom je Ladislav Hrnek. Zameriava sa na dodávku priemyselných solí pre rôzne odvetvia priemyslu, poľnohospodárstva a správcov ciest na ich zimnú údržbu. Spoločnosť zabezpečuje aj výstavbu síl pre posypový materiál a má tri distribučné centrá v Bratislave, Trenčíne a Bešeňovej v okrese Ružomberok.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM