Jakub Forgács Iné športy

Bystrické sídlisko poriadne ožije. Mladí parkouristi chystajú čosi špeciálne

Bojujú s gravitáciou a prekonovánie prekážok je ich životným štýlom. Parkouristi spod Urpína teraz pozývajú Bystričanov medzi seba!

Ilustračný obrázok k článku Bystrické sídlisko poriadne ožije. Mladí parkouristi chystajú čosi špeciálne
Foto: Andrej Šebela

Počuli ste už o parkoure či freerune, novodobých disciplínach, v ktorých človek prekonáva všakovaké prekážky iba s využitím vlastného tela? Počas Týždeň dobrovoľníctva 2016, ktorý sa už tradične uskutoční v dňoch 16. až 22. septembra, sa predvedú a svoju činnosť odprezentujú aj mladí Bystričania, chalani aj dievčatá vo veku od 9 do 28 rokov. Tí sa im venujú na pravidelných bezplatných tréningoch.

V sobotu 17. septembra 2016 o 17:00 sa predstavia na betónovom „bludisku“ pri konečnej 24-ky na Mládežníckej ulici. Práve toto je miesto, kde bystrickí parkouristi trénujú väčšinu týždňa. A malí aj veľkí sa majú na čo tešiť.

Divákom ozrejmia, ako sa parkour dostal do nášho mesta či prečo Banskú Bystricu považujú za hlavné mesto parkouru. Predstavia však aj svoju víziu do ďalšieho obdobia. Nebudú chýbať ani ukážky skokov či exhibícia mladých akrobatov zo skupiny Slovak Freerun Family Junior. Na záver dostanete aj vy možnosť, vyskúšať si základné techniky parkouru na vlastnej koži.

Ak sa chystáte na toto nevšedné podujatie, je vítané, ak si vezmete deku na sedenie, pretože sa bude konať priamo pod panelákmi na tráve. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia presúva na rovnaký čas v nedeľu 18. septembra 2016.

Pozrite si kúsky mladých bystrických parkouristov v našej foto a videogalérii!

Čítajte tiež:

Keď uvidíte VIDEO mladých Bystričanov, pochopíte: Mnohé z týchto vecí zrejme robíte úplne inak ako oni :)

Bystrickí parkouristi predviedli parádu za sto bodov: Úchvatné VIDEO deciek spod Urpína

V OBRAZOCH: Kúsky bystrických parkouristov zo Slovak Freerun Family
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Kúsky bystrických parkouristov zo Slovak Freerun Family
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM