Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystrické múry rozžiaria farby. V meste sa chystá veľká akcia pouličných umelcov

Umenie môže mať rôzne podoby. Na bystrickom sídlisku vás o tom presvedčia šikovní writeri. Nechystajú sa ničiť, ale tvoriť!

Ilustračný obrázok k článku Bystrické múry rozžiaria farby. V meste sa chystá veľká akcia pouličných umelcov
52
Galéria
Zdroj: OZ Fopart

Ešte nemáte plány na víkend? V sobotu 20. mája od 9:00 sa v Banskej Bystrici uskutoční už tretí ročník Fopart Street Culture Graffiti Jam. Tradične sa bude odohrávať na Rudohorskej ulici v Sásovej, na ihrisku pri opornom múre. Chceli by ste sa tiež predviesť?

„V najbližších dňoch môžete očakávať battle o keny na piece alebo produkciu, ktorá sa bude maľovať na ihrisku. Podmienky, tému a všetky potrebné info k battlu nájdete na stránke Flow Control Shop – Graffiti Sketch Battle,“ uvádzajú organizátori akcie z OZ Fopart.

„O hudbu sa postará trojica Dj-ov a to Dj FunkDat, Dj Yes a Dj Vražda. To znamená, že naše uši budú počúvať samé lakotky. A k tomu sa nám do rytmu hip hopu budú zvŕtať mladí a šikovní tanečníci z Planéta Pohybu, ktorých čaká aj battle,“ uvádza sa v udalosti k akcii.

Pred pár týždňami sa konal Graffiti Sketch Battle, ktorého sa zúčastnilo viacero writerov a z toho sa vybrali výhercovia. Podporení sprejmi od organizátorov budú maľovať na stenu na ihrisku na tému streetball + hip hop a ich diela sa tam budú vynímať aj na ďalšej akcií, ktorá sa koná koncom mája, Fopart Streetball Culture Jame.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z minuloročnej ak­cie!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Fopart Streetculture jam 2
52
Galéria
Zdroj: OZ Fopart
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM