Jakub Forgács Šport

Bystrické florbalistky valcujú súperky: Premiéru na najznámejšom turnaji na svete oslávili dvomi víťazstvami

Paráda! Prvýkrát sa podarilo florbalovému družstvu z Banskej Bystrice vycestovať na najznámejší florbalový turnaj na svete, ktorý tento rok vytvoril rekord s 364 prihlásenými družstvami z celého sveta. Naše baby sa však medzi nimi nestratili a vedú svoju skupinu.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické florbalistky valcujú súperky: Premiéru na najznámejšom turnaji na svete oslávili dvomi víťazstvami
Zdroj: Dnes24.sk

Naše dievčatá sú prihlásené v kategórií G-18 (do 18-rokov), v konkurencií 28 družstiev z Česka, Švédska, Švajčiarska či Fínska. Bystričanky na úvod v skupine vyhrali 4:2 so Švédkami (Elfhog IBK), následne aj s Češkami (FBŠ Jihlava) 1:0 a už pred posledným zápasom, v ktorom sa stretnú s českým tímom (Fbš Teiwaz Hranice), si zaistili 1. miesto v skupine.

„Sme nesmierne radi, že máme možnosť sa už len zúčastniť takého kvalitného turnaja, získať tak potrebné skúsenosti, ktoré potom využijeme na extraligu žien. Veď s družstvami zo Švédska, Fínska, Švajčiarska či Česka sa nehrá každý deň. Už pred turnajom sme mali istých päť kvalitných zápasov, no najdôležitejší bude ten piaty v 16/1 finále. Do turnaja sme išli s pokorou a odhodlaním vyhrať aspoň jeden zápas, no a už sme vyhrali dva,“ povedal tréner Zdenko Babík.

Prvý turnajový zápas proti Švédkam bol podľa jeho slov náročný, no nie až tak ako ten prípravný, keď prišli do Prahy a prehrali s Basilejom 1:4. „Baby boli zregenerované, oddýchnuté a aj keď sme v zápase prehrávali už 0:2, dokázali sme ho našou bojvnosťou otočiť. Druhý zápas proti Češkám z Jihlavy bol z našej strany takticky zvládnutý lepšie. Po našom úvodnom góle sme si stále dokázali vytvoriť šance, no nezabúdali sme na zodpovednú obranu a zápas sme už z rúk nepustili,“ pokračoval Babík so slovami, že ak by v piatok postúpili aspoň z 16/1 finále do 8/1 finále, bol by to veľký úspech.

Foto: Zdenko Babík

Florbalistky s dvomi výhrami na najznámejšom svetovom turnaji
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM