Jakub Forgács Iné športy

Bystrické džudistky Dukly na domácej pôde zabodovali: Ovládli 1. kolo ligy, FOTO

Bystrické ženy zvíťazili pred JC Bardejov a Sláviou STU Bratislava. Darilo sa dorastenkám aj ženám.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické džudistky Dukly na domácej pôde zabodovali: Ovládli 1. kolo ligy, FOTO
7
Galéria
Zdroj: JUDO Klub Dukla BB

Vysoká účasť ozdobila prvé kolo ligy dorastencov, dorasteniek, mužov a žien v džude, ktoré sa uskutočnilo túto nedeľu v meste pod Urpínom. Domáca Dukla Banská Bystrica patrila k tímom, ktoré dokázali postaviť družstvá vo všetkých štyroch súťažiach. Informoval o tom tréner Branislav Slaný.

Úspech Bystričaniek

„Prvé kolá ligy dorastencov, dorasteniek a žien prebiehajú turnajovým spôsobom jednotlivcov. Pretekári, ktorí sa umiestnia na pódiu v jednotlivých váhach, získavajú body do hodnotenia klubov. Podľa umiestnenia po prvých troch kolách budú ligy zakončené play-off turnajom, kde už nastúpia džudisti družstvo proti družstvu,“ vysvetlil Slaný.

Svoju jasnú prevahu ukázali dorastenky Dukly. Z dievčat na súpiske zvíťazili vo svojich váhových kategóriách Križová do 44 kg, Yemelyanova (UKR) do 48 kg, Matuszeková do 57 kg a Filkorová plus 70 kg. Druhé miesto pridala Seková do 52 kg a tretie miesto Fekiačová plus 70 kg. Bodový súčet banskobystrické dievčatá vyniesol jednoznačne do čela ligy dorasteniek pred JC Pezinok a Sláviu STU Bratislava.

Tak isto sa darilo aj ženám, kde štartovali aj dorastenky a opäť Filkorová a Seková prispeli svojimi prvými miestami k celkovému úspechu tímu žien. Víťazstvá pridali ešte skúsené pretekárky Bokorová do 57 kg, Riňáková do 70 kg a tretie miesto Škorňová vo váhe do 57 kg.

„Bystrické ženy zvíťazili pred JC Bardejov a Sláviou STU Bratislava,“ spomenul Slaný.

Sťažená pozícia

„Chlapci mali sťaženú pozíciu, pretože na ich súpiske zostali aj neobsadené váhy. Všetci do jedného však zabojovali a do bodového súčtu prispeli prvým miestom Ukrajinec Khudoba vo váhe do 55 kg, ktorý momentálne v bystrickej Dukle trénuje, druhé miesto pridal Meša do 73 kg a tretie miesta Dovičič do 66 kg a ešte len starší žiak Majerík do 55 kg,“ pokračoval tréner so slovami, že dorastenci sa umiestnili po prvom kole z pomedzi 15 klubov na treťom mieste.

Vyvrcholením nedeľného programu bola súťaž družstiev mužov, do ktorej sa zapojilo päť tímov. „Banskobystričania po tesnej prehre 3:2 s STU Bratislava v ďalších zápasoch nenašli premožiteľa, a tak odštartovali extraligový ročník mužov z druhej priečky,“ dodal Slaný.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Dorastenky a ženy Dukly dominovali v prvom kole ligy v džude
7
Galéria
Zdroj: JUDO Klub Dukla BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM