Kultúra

Bystrická opera začína hrať pre divákov NAŽIVO: Kto môže zavítať na predstavenia?

Na úvod pripravili komorné koncerty, ktoré nie sú náročné z hľadiska počtu pracovníkov na zabezpečenie produkcie.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická opera začína hrať pre divákov NAŽIVO: Kto môže zavítať na predstavenia?
Zdroj: TASR

Štátna opera v Banskej Bystrici začína podľa aktuálne platných opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 hrať pre divákov naživo. V pondelok o tom informovala vedúca propagácie banskobystrickej opery Katarína Uhríková.

Ako dodala, prvý koncert s názvom Začíname s nádejou uvedú v stredu 19. januára a jeho reprízu 21. januára. „Postupne plánujeme odohrať aj repertoárové predstavenia s menším počtom účinkujúcich,“ spomenula s tým, že na 25. januára naplánovali hudobno-dramatické a tanečné dielo Édith Piaf a na 28. januára operu Rigoletto. „Začíname s nádejou, že epidemiologická situácia divadlá už nezavrie a my budeme môcť pravidelne hrávať pre všetkých milovníkov umenia. Na úvod sme pripravili komorné koncerty, ktoré nie sú náročné z hľadiska počtu pracovníkov na zabezpečenie produkcie,“ podotkla.

Banskobystrická opera sa pre prevenciu šírenia ochorenia COVID-19 riadi aktuálnymi nariadeniami a odporúčaniami. Podmienkou je najviac 50 percent kapacity hľadiska pre divákov v režime OP. Vstupenky na predstavenia si diváci môžu kúpiť na portáli navstevnik.sk alebo v pokladnici opery v čase otváracích hodín.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Štátna opera v Banskej Bystrici
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM