Jakub Forgács Správy

Bystrická nemocnica VARUJE, urgent nemusí byť ZADARMO: Kedy zacvakáte 2 či 10 eur?

Ak vyhľadáte pomoc urgentného príjmu s ochorením, ktoré nemusí nevyhnutne riešiť urgent, síce vás ošetria, avšak bude vás to niečo stáť

Ilustračný obrázok k článku Bystrická nemocnica VARUJE, urgent nemusí byť ZADARMO: Kedy zacvakáte 2 či 10 eur?
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Ošetrenie na Oddelení urgentného príjmu sa môže vo vymedzených prípadoch platiť poplatok. V rámci série #urgentvrooseveltke Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica na sociálnej sieti spresnila, koľko stojí ošetrenie a uviedla aj prípady, v ktorých za ošetrenie neplatíte.

Platí pacient za ošetrenie na urgente?

  • Za ošetrenie na Oddelení urgentného príjmu pacient platí. Pacient však poplatok za ošetrenie vo vybraných prípadoch uhrádzať nemusí.

V akom prípade poplatok pacient neuhrádza?

  • Pacient ošetrený na Oddelení urgentného príjmu neuhrádza poplatok za ošetrenia v prípade ošetrenia bezprostredne po úraze, v prípade hospitalizácie na oddelení, v prípade ak je pacientovi poskytovaná zdravotná starostlivosť dlhšie ako dve hodiny, kde sa však nezapočítava čas čakania.

Kedy pacient za ošetrenie platí 10€?

  • Pacient platí za ošetrenie 10€ v prípade úrazov vzniknutých po požití alkoholu a iných omamných a psychotropných látok a v prípade neopodstatneného ošetrenia.

Kedy platí pacient za ošetrenie 2€?

  • Pacient, ktorý sa preukáže odporúčacou ambulantnou správou vystavenou v ten istý deň na ambulancii lekárskej služby prvej pomoci – LSPP uhrádza poplatok za ošetrenie vo výške 2€.

„V dnešnom príspevku platí presne to čo sme už spomínali v predošlých príspevkoch zo série #urgentvroose­veltke, ak vyhľadáte pomoc urgentného príjmu s ochorením, ktoré nemusí nevyhnutne riešiť urgent, síce vás ošetria, avšak bude vás to niečo stáť,“ dodáva nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy o banskobystrickom urgente

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM