Jakub Forgács Správy

Bystrická nemocnica predstavila NOVINKU: V lekárni môžete využiť novú ONLINE službu

Novú službu môžu využiť aj pacienti, ktorí nechodia k lekárovi do Rooseveltovej nemocnice. Ako to funguje?

Ilustračný obrázok k článku Bystrická nemocnica predstavila NOVINKU: V lekárni môžete využiť novú ONLINE službu
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica rozširuje online služby. Pacienti si môžu odteraz prostredníctvom webovej stránky zarezervovať pred príchodom na vyšetrenie v lekárni liek, o ktorom vedia, že im bude ich lekárom predpísaný ale aj už predpísaný liek. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Pod jednou strechou

Služba je určená pre pacientov prichádzajúcich do nemocnice, ktorí chcú mať istotu, že liek, ktorý im lekár predpíše, budú mať v lekárni nemocnice Naša lekáreň na sklade. Po vyšetrení si ho vyzdvihnú pod jednou strechou a nebudú musieť obchádzať ďalšie lekárne.

„Rezervovať si v lekárni môžu lieky na predpis a špeciálne lieky, ktorých predpis podlieha schváleniu zdravotnou poisťovňou. Na webstránke www.nasalekaren.eu, pacient vyplní online formulár. V lekárni liek zabezpečia, zarezervujú na meno objednávajúceho pacienta. Keď lekár vystaví e-recept, na jeho základe pacientovi vydajú už pripravený liek,“ vysvetlila hovorkyňa.

Pre koho je určená?

Takto si môžu rezervovať a vybrať lieky dostupné v distribučných firmách aj pacienti, ktorí nechodia k lekárovi do FNsP FDR, ale majú problém zohnať ho inde.

Výhodou online rezervácie je podľa slov hovorkyne to, že pacient príde „na hotové“ a nemusí obiehať lekárne v meste. Lekáreň sa nachádza v poliklinickej časti nemocnice na prízemí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM