Jakub Forgács Správy

Bystrická nemocnica má našliapnuté k REKORDU: Chváli sa výsledkami z operácií

Nemocnica má našliapnuté prekonať hranicu 800 roboticky asistovaných operácií za rok, čo by bolo najviac od spustenia Centra roboticky asistovanej chirurgie.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická nemocnica má našliapnuté k REKORDU: Chváli sa výsledkami z operácií
1
Galéria

Prvý polrok roku 2023 je za nami a Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici sa už teraz môže pochváliť úžasnými výsledkami z robotických operácií. Nemocnica o tom informuje na sociálnej sieti.

„V prvom polroku sa u nás vykonalo už 420 roboticky asistovaných operácií. Ak to takto pôjde ďalej, tak máme našliapnuté prekonať hranicu 800 roboticky asistovaných operácií za rok, čo by bolo najviac od spustenia nášho Centra roboticky asistovanej chirurgie,“ uviedla nemocnica so slovami, že pre porovnanie, rozbehnuté európske centrá, ktoré presiahnu 700 operácii za rok, zvažujú zakúpenie ďalšieho prístroja.

Minulý rok sa pritom v nemocnici v prvom polroku vykonalo o približne 60 roboticky asistovaných operácií menej. Dva roboty da Vinci dosahujú svoje maximálne kapacity výkonov a lekári sa veru nezastavia.

„Keď sme pred 12 rokmi spustili operácie robotmi, vykonalo sa u nás 101 výkonov, dnes už takýto počet výkonov spravíme v priebehu pár týždňov,“ dodala nemocnica, ktorú nesmierne teší každoročne narastajúci záujem pacientov o roboticky asistované operácie a je rada, že môže pacientom pri ich náročných diagnózach poskytovať výhody tejto šetrnej metodiky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Vedúci centra roboticky asistovanej chirurgie MUDr. Vladimír Baláž, PhD.
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM