Správy

Bystrická nemocnica bude od pacientov čoskoro požadovať PCR test: Kedy k tomu dôjde?

Negatívny výsledok nesmie byť starší ako 72 hodín a pacient ho predloží pri príjme v tlačenej forme.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická nemocnica bude od pacientov čoskoro požadovať PCR test: Kedy k tomu dôjde?
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici bude od 9.novembra požadovať od pacientov pred príjmom na plánovanú hospitalizáciu a operáciu negatívny výsledok PCR testu na ochorenie COVID-19.

Zdôvodňuje to zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou a bezpečnosťou pacientov i personálu. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje s tým, že pacienti sa na PCR test môžu objednať na stránke www.korona.gov.sk.

Aké sú podmienky

Negatívny výsledok nesmie byť starší ako 72 hodín a pacient ho predloží pri príjme v tlačenej forme.

„Aby sme zabezpečili plynulosť poskytovania zdravotnej starostlivosti u pacientov, ktorí majú byť prijatí na plánovanú hospitalizáci­u/operáciu v termíne od 1. do 8. novembra, budeme akceptovať negatívny výsledok antigénového testu z celoplošného testovania v SR,“ zdôraznila Maťašeje. Pacientom pri akútnom príjme urobia antigénový test.

K štvrtku bolo v banskobystrickej nemocnici hospitalizovaných 27 pacientov s ochorením COVID-19, z toho na umelej pľúcnej ventilácii sú traja ľudia. Má 55 pozitívne testovaných zamestnancov na nový koronavírus a 11 sú pre podozrenie z nákazy v karanténe.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM