Jakub Forgács Samospráva

Bystrická materská škola sa dočkala veľkej obnovy. Čo všetko sa zrekonštruuje?

Už v takmer 30-ročnej Materskej škole na Tatranskej ulici vládne čulý ruch. Nenájdete v nej však pobehovať deti, ale robotníkov.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická materská škola sa dočkala veľkej obnovy. Čo všetko sa zrekonštruuje?
3
Galéria

Kým stavebné práce na budovaní novej materskej školy v priestoroch ZŠ Jána Bakossa pomaly finišujú, v týchto dňoch sa začína s obnovou tridsaťročnej škôlky na Tatranskej ulici v Sásovej. Na realizáciu projektu získalo mesto nenávratné finančné prostriedky z Operačného programu Kvalita životného prostredia zameraného na zníženie spotreby energie pri prevádzke verejných budov vo výške 1 400 000 eur. Z toho päťpercentná spoluúčasť samosprávy predstavuje 70 000 eur.

Materská škola na Tatranskej ulici 63 bola uvedená do prevádzky v októbri 1988. Väčších investícií do obnovy sa odvtedy nedočkala. Malým škôlkarom poskytne počas rekonštrukcie dočasné bydlisko MŠ Strážovská 3 a MŠ Magurská 14.

„Od dnešného dňa je materská škola už v rukách stavebníka. Ďakujem pani riaditeľke, zamestnancom i rodičom za bezproblémové presťahovanie sa do materských škôl, ktoré počas rekonštrukcie poskytnú škôlkarom plnohodnotné priestory. Verím, že harmonogram stavebných prác pôjde podľa plánu a už po letných prázdninách nastúpia deti do nových moderných a kvalitnejších priestorov, “ povedal v stredu primátor Ján Nosko.

Stavebné práce sa podľa projektu zamerajú na vonkajšie zateplenie obvodovej steny so sanáciou vlhnutia objektu materskej školy, výmenu okien a dverí, zateplenie stien spojovacích chodieb, striech i stropov. Zrealizuje sa výmena zdrojov osvetlenia a svietidiel, elektrických rozvodov a rozvodných skríň, komplexná obnova systému ústredného kúrenia a teplej vody. Súčasťou projektu je aj vybudovanie bezbariérového vstupu a úprava bleskozvodu. Realizáciou stavebných prác sa MŠ Tatranská zaradí medzi nízkoenergetické budovy s dosiahnutím významných úspor.

„Verejným obstarávaním sa nám podarilo ušetriť približne 290 000 eur. Ďalšiu čiastku vo výške 100 000 eur investujeme do Materskej školy Tatranská z prebytku mestského rozpočtu. Financované z nej budú výdavky spojené s vyvolanými investíciami, ktoré nie sú zahrnuté v projekte,“ objasňuje prednosta MsÚ Martin Adamec.

Pozrite si Materskú školu na Tatranskej ulici v priloženej fotogalréii!

V OBRAZOCH: Rekonštrukcia Materskej školy na Tatranskej ulici
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM