Aktualizované Jakub Forgács Správy

Bystričanov potrápia obmedzenia v centre: Úplne uzavrú podchod a ubudne aj jazdných pruhov

Dôvodom je obnova prístrešku nad schodiskom podchodu pod cestou I/66, medzi Štefánikovým nábrežím a Kapitulskou ulicou a výstavba nového nábrežného múru s promenádnym chodníkom.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov potrápia obmedzenia v centre: Úplne uzavrú podchod a ubudne aj jazdných pruhov
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) oznámil, že od 26.7.2021 dôjde k obmedzeniu na mestských komunikáciách a účelových zariadeniach v súvislosti s postupom stavebných prác na protipovodňovej ochrane mesta Banská Bystrica. Informoval o tom Marián Bocák, hovorca SVP.

Obmedzenia vodičov aj chodcov

„Z dôvodu výstavby oporného múru promenádneho chodníka v tesnej blízkosti pred križovatkou ciest I/66 a II/591 dôjde k počas výstavby k zníženiu jazdných pruhov, a to uzatvorením vonkajšieho, priameho jazdného pruhu odbočovacieho doprava,“ uviedol Bocák s tým, že termín obmedzenia je od 26.7. do 1.9.2021.

Kvôli obnove prístrešku nad schodiskom podchodu pod cestou I/66, medzi Štefánikovým nábrežím a Kapitulskou ulicou a výstavbe nového nábrežného múru s promenádnym chodníkom, bude podľa jeho slov z hľadiska bezpečnosti nutné uzavrieť autobusovú zastávku Štefánikovo nábrežie, úplne uzatvorenie podchodu pod cestou I/66, chodníka od križovatky ul. 9. mája po autobusovú zastávku, ako aj chodníkov ponad Hron na ulici 9. mája v tomto úseku. „Šírkové pomery neumožňujú uskutočniť stavebné práce po častiach,“ vysvetlil Bocák.

  • Termín uzavretia schodiska podchodu a prislúchajúceho chodníka je v termíne od 26.7. do 1.9.2021.
  • Termín uzavretia rampy do podchodu a prislúchajúceho chodníka od 26.7. do 30.9.2021.
  • Termín dočasného zrušenia autobusovej zastávky Štefánikove nábrežie a prislúchajúceho chodníka od 26.7. do 30.11.2021.
  • Termíny uzávierok sú naviazané na opätovné spustenie do prevádzky autobusovej zastávky na ulici Národná.

Ďalšie aktuálne správy

Ako náhradné trasy pre občanov budú podľa slov Bocáka slúžiť chodníky na ulici Hronské predmestie a ulici Bellušova vedúce k lávke ponad rieku Hron pri zimnom štadióne a chodníky ulíc Hronské predmestie a pod Urpínom ku mostu nad riekou Hron pri malej železničnej stanici.

Obmedzenia aj na moste

Ako ďalej upozornila hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, v stredu, 21. júla 2021 v čase od 10.00 hod. do 15.00 hod. budú vykonávať odborníci zo Žilinskej univerzity v Žiline diagnostiku mosta ponad Hron v smere k Železničnej stanici Banská Bystrica – mesto (malá železničná stanica).

„Z tohto dôvodu bude v uvedenom čase most pre peších uzatvorený. Obchádzka pre peších bude možná po ulici Pod Urpínom a po moste od ulice 9. mája smerom ku Kapitulskej ulici,“ dodala Marhefková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM